заглушки Розпаковування знакового розпорядження президента Байдена щодо ШІ - Unite.AI
Зв'язатися з нами

Регулювання

Розпакування визначного розпорядження президента Байдена щодо ШІ

опублікований

 on

В епоху, коли штучний інтелект змінює глобальний технологічний ландшафт, Сполучені Штати прагнуть зміцнити своє лідерство за допомогою всеосяжного виконавчого указу, виданого президентом Байденом. Цей довгоочікуваний крок відбувається в критичний момент, оскільки країни по всьому світу намагаються використати можливості штучного інтелекту, одночасно зменшуючи притаманні ризики. Широкий за обсягом наказ торкається різних аспектів, від прав інтелектуальної власності до покращення конфіденційності, спрямованих на забезпечення збалансованого та перспективного підходу до розробки та розгортання ШІ.

В основі цієї директиви лежить загальна мета не лише забезпечити передові позиції США у сфері штучного інтелекту, але й захистити приватне життя та громадянські свободи людей. Крім того, він розглядає проблеми праці та імміграції, визнаючи багатовимірний вплив ШІ на соціальну структуру.

Захист патентів і авторських прав

З метою сприяння інноваціям, одночасно забезпечуючи юридичну ясність, виконавчий наказ виклав конкретні вказівки для Управління патентів і товарних знаків США (USPTO) щодо патентів ШІ. Офісу доручено опублікувати інструкції як для патентних експертів, так і для заявників щодо того, як вирішити питання використання штучного інтелекту. Очікується, що цей крок спростить процес патентування, гарантуючи, що інноватори матимуть чіткий шлях до захисту своїх винаходів, керованих ШІ.

Крім того, сфера авторського права в епоху штучного інтелекту представляє складну історію. Виконавчий наказ закликає голову Управління авторських прав США разом із директором PTO рекомендувати додаткові виконавчі дії, які можуть вирішити проблеми, пов’язані із захистом авторських прав на роботи, створені ШІ. Крім того, він заглиблюється в використання захищених авторським правом робіт для навчання алгоритмів штучного інтелекту, сфери, яка потребує чіткої правової бази для сприяння розвитку та забезпечення справедливості.

Покращення конфіденційності та захисту даних

З експоненційним зростанням генерації та збору даних захист конфіденційності ніколи не був настільки важливим. Виконавчий наказ заохочує федеральні агентства використовувати високоякісні технології підвищення конфіденційності для захисту даних, які вони збирають. Ця директива підкреслює важливість конфіденційності не лише як права, але й як наріжного каменю довіри до програм ШІ.

Крім того, Національному науковому фонду (NSF) доручено фінансувати нову дослідницьку мережу, зосереджену на розробці, просуванні та розгортанні технології конфіденційності для використання федеральними агентствами. Підтримуючи дослідження та розробки технологій, орієнтованих на конфіденційність, наказ передбачає надійну структуру, де захист даних та інновації штучного інтелекту можуть процвітати в тандемі.

ШІ на робочому місці

Оскільки ШІ продовжує проникати в різні сектори, його наслідки для робочої сили незаперечні. Однією з основних проблем, висвітлених у розпорядженні, є можливість неналежного стеження за працівниками за допомогою технологій ШІ. Етичні наслідки нав’язливого моніторингу можуть не тільки підірвати довіру, але й сприяти створенню шкідливого робочого середовища. Звертаючись до цього, у наказі підкреслюється, що розгортання штучного інтелекту не повинно заохочувати до надмірного спостереження за співробітниками.

Крім того, наказ надсилає чітке повідомлення про те, що проблеми працівників і профспілок повинні бути в центрі політики, пов’язаної зі штучним інтелектом. У ньому викладаються директиви для ретельної оцінки та вказівки щодо впливу ШІ на працю та зайнятість. Це доручено Раді економічних консультантів і Міністерству праці, які мають підготувати звіти про вплив штучного інтелекту на ринок праці та оцінити здатність федеральних агентств допомагати працівникам, робота яких може бути порушена технологією ШІ. Інклюзивна позиція спрямована на те, щоб у міру розвитку технологій штучного інтелекту права та добробут робочої сили залишалися пріоритетними.

Імміграційні реформи для експертизи ШІ

Прагнення до переваги ШІ — це не менша боротьба за таланти, ніж за технологічний прогрес. Визнаючи це, виконавчий наказ містить директиви, спрямовані на підвищення спроможності іммігрантів, які володіють знаннями ШІ, робити внесок у сектор ШІ США. Це включає комплексний аналіз і оптимізацію візових заявок і записів на зустріч для іммігрантів, які планують працювати над штучним інтелектом або іншими критично важливими технологіями.

Крім того, розпорядження передбачає, що США є головним місцем для глобальних технологічних талантів. Він наказує відповідним агенціям створити закордонну кампанію, яка рекламує США як привабливий напрямок для іноземців, які мають науковий або технологічний досвід, щоб вивчати, досліджувати або працювати над штучним інтелектом та іншими новими технологіями. Створюючи сприятливе середовище для процвітання талантів у всьому світі, орден спрямований не лише на розвиток сектору штучного інтелекту в США, але й на сприяння глобальному духу співпраці, необхідному для відповідального розвитку та впровадження штучного інтелекту.

Розвиток напівпровідникової промисловості

Напівпровідникова промисловість утворює основу розвитку штучного інтелекту, надаючи необхідне апаратне забезпечення, яке керує алгоритмами штучного інтелекту. Визнаючи критичну роль цього сектору, виконавчий наказ визначає заходи для підтримки напівпровідникової промисловості, особливо зосереджуючись на сприянні конкуренції та підтримці менших гравців в екосистемі.

Для сприяння конкурентному середовищу наказ змушує Міністерство торгівлі забезпечити включення невеликих компаній, що займаються виробництвом мікросхем, до Національного центру технологій напівпровідників, нового дослідницького консорціуму. На цю ініціативу планується отримати значну частину субсидій на дослідження та розробки в розмірі 11 мільярдів доларів, виділених відповідно до минулорічного Закону про CHIPS і науку. Крім того, розпорядження передбачає створення програм наставництва для збільшення участі в індустрії чіпів, а також збільшення ресурсів для менших гравців шляхом фінансування фізичних активів і розширення доступу до наборів даних і програм розвитку робочої сили. Ці заходи спрямовані на створення процвітаючого та конкурентоспроможного сектору напівпровідників, що має вирішальне значення для амбіцій США у сфері ШІ.

Ініціативи в галузі освіти, житла та телекомунікацій

Виконавчий наказ поширює свою дію на різні інші сектори, що відображає повсюдний вплив ШІ. У сфері освіти він наказує Департаменту освіти створити «інструментарій штучного інтелекту» для освітніх керівників. Цей набір інструментів призначений для допомоги у впровадженні рекомендацій щодо використання штучного інтелекту в класі, таким чином використовуючи потенціал штучного інтелекту для збагачення освітнього досвіду.

У сфері житла розпорядження стосується ризиків дискримінації штучного інтелекту, наказуючи агентствам видавати вказівки щодо справедливого кредитування та житлового законодавства, щоб запобігти дискримінаційним результатам через штучний інтелект у цифровій рекламі кредитів і житла. Крім того, він прагне вивчити використання штучного інтелекту в системах перевірки орендарів і його потенційні наслідки.

Сектор телекомунікацій також не торкнувся: директиви заохочують Федеральну комісію зв’язку досліджувати, як штучний інтелект може підвищити стійкість телекомунікаційної мережі та ефективність використання спектру. Це включає вивчення ролі штучного інтелекту в боротьбі з небажаними автоматичними дзвінками та робототекстом, а також його потенціал для формування розгортання 5G і майбутніх технологій 6G. Мета полягає в тому, щоб використовувати штучний інтелект для вдосконалення комунікаційних мереж, критично важливої ​​інфраструктури в сучасному цифровому світі.

Збалансована траєкторія

Коли ми заглиблюємося в різні директиви та ініціативи, викладені в указі президента Байдена, стає очевидним, що ці зусилля стосуються не лише технологічного прогресу, а й створення збалансованої траєкторії для одісеї ШІ. Комплексний підхід стосується критично важливих сфер: від сприяння інноваціям і захисту інтелектуальної власності до забезпечення етичних практик у розгортанні ШІ в різних секторах.

Увага до виховання талантів як усередині країни, так і за кордоном підкреслює визнання того, що людський досвід є основою інновацій ШІ. Крім того, наголос на конфіденційності та захисті даних відображає далекоглядну позицію з боку адміністрації, яка визнає критичну важливість довіри та етики для широкого впровадження ШІ.

Крім того, ініціативи, спрямовані на розвиток напівпровідникової промисловості та використання штучного інтелекту в сферах освіти, житла та телекомунікацій, демонструють цілісне розуміння всеосяжного впливу ШІ. Створюючи сприятливу екосистему для інновацій штучного інтелекту, забезпечуючи при цьому захист прав і цінностей, виконавчий указ встановлює міцну основу для лідерства США на глобальній арені штучного інтелекту.

Виконавчий указ президента Байдена містить багатовимірну стратегію, яка стосується технологічних, етичних і соціальних аспектів ШІ. Оскільки нація крокує в майбутнє, збалансований підхід має на меті не лише реалізувати технологічні перспективи штучного інтелекту, але й орієнтуватися в нюансах викликів, забезпечуючи вигідний і гармонійний ландшафт ШІ для всіх.

Ви можете знайти повний текст розпорядження тут.

Алекс МакФарланд – бразильський письменник, який висвітлює останні розробки у сфері штучного інтелекту. Він працював із провідними компаніями та виданнями зі штучного інтелекту по всьому світу.