saplama 10 "En İyi" Yapay Zeka Pazarlama Aracı (Kasım 2023)
Bizimle iletişime geçin

Best Of

10 "En İyi" Yapay Zeka Pazarlama Aracı (Kasım 2023)

Güncellenmiş on

Yapay zeka (AI) araçları, pazarlama dahil neredeyse her sektörde devrim yaratıyor. Her ölçekten birçok şirket, markalarını ve işletmelerini tanıtmak için AI pazarlama araçlarına güveniyor. İster bireysel ister kuruluş olun, herhangi bir iş planının parçası olmalıdırlar ve pazarlama stratejinizi bir sonraki seviyeye taşıma potansiyeline sahiptirler. 

AI pazarlama araçları, toplanan ve analiz edilen verilere dayalı olarak otomatik kararlar oluşturmaya yardımcı olan yazılım veya platformlardır ve alıcı davranışını tahmin etmeyi çok daha kolaylaştırmıştır. Çoğu zaman, insan müdahalesi gerekli değildir. 

AI, sosyal medya ve e-posta gibi çeşitli kaynaklardan alınan büyük miktarda bilgiyi işleyebilir. Herkes verilerin pazarlamanın anahtarı olduğunu bilir ve yapay zeka bunu bir adım öteye taşırken aynı zamanda tonlarca para ve zaman tasarrufu sağlar. Kuruluşların artık bu görevler için bir personele ihtiyacı yoktur, bu da onların işin diğer önemli alanlarında kullanılmasına olanak tanır.

AI pazarlama araçlarının bir diğer önemli yararı da, işletmelerin satış ve pazarlama stratejilerini kişiselleştirmelerine izin vermesidir. Bu, satın alma alışkanlıklarına ilişkin derin içgörüler sağlayan tahmine dayalı analitik aracılığıyla yapılabilir. Google ve Netflix gibi şirketlerin tamamen önerilerle ilgili olduğunu biliyor musunuz? Bu, AI pazarlama araçlarının işidir. 

Piyasada birçok etkileyici seçenek var, bu yüzden en iyi 10 AI pazarlama aracına bir göz atalım: 

1. Jasper

Birçok kişi, Jasper'ı etkileyici özellikleri ve kalitesiyle pazara öncülük eden en iyi genel yapay zeka yazma asistanı olarak tanır. Önce Jasper'ın konuya ve ses tonuna dayalı tümceler, paragraflar veya belgeler oluşturmadan önce analiz ettiği tohum kelimeleri sağlarsınız. 1,500 kelimelik bir makaleyi 15 dakikadan kısa sürede üretebilmektedir.

Platform, blog gönderileri, e-postalar, pazarlama metni, Facebook reklam oluşturucu, Google reklam oluşturucu, meta başlık ve açıklama, basın bülteni ve çok daha fazlasını içeren 50'den fazla AI içerik oluşturma şablonuna sahiptir.

İşte Jasper'ın en iyi özelliklerinden bazılarına bir göz atın:

  • 11,000'den fazla ücretsiz yazı tipi ve 2,500 yazı stili kategorisi
  • 25+ dili destekler
  • Sezgisel arayüz
  • Uzun biçimli yazma asistanı (1,000'den fazla kelime)
  • Metindeki temel unsurları tanımlayın (zamirler, fiiller, isimler, vb.)

Bizim okuyun Jasper İncelemesi veya ziyaret Jasper.

2. MarketMuse

MarketMuse, özellikle tüm hizmetlerinde AI teknolojisini kullandığından, çok yönlü etkili bir AI pazarlama aracı arayanlar için harika bir seçenektir. Açılış sayfaları, e-postalar, makaleler veya satış kopyaları gibi uzun biçimli içeriği optimize etmek isteyen işletmeler için özel olarak tasarlanmıştır. 

Araç, seçilen konuya dayalı ilk taslağı oluşturmadan önce bir konu hakkında derin yapay zeka araştırması yaparak çalışır ve ardından kullanıcılar tarafından geliştirilebilir. MarketMuse ayrıca yerleşik bir düzenleyicinin yanı sıra KPI'lar ve bir içerik özeti sunar. 

MarketMuse'un temel özelliklerinden bazıları şunlardır: 

  • Tüm hizmetlerinde AI
  • Derin yapay zeka araştırması yürütür
  • Daha sonra değiştirilebilecek bir ilk taslak oluşturur
  • Yerleşik düzenleyici ve içerik özeti

3. Reklam Kopyası

Reklam Metni, pazarlama kopyaları için dönüşüm oranlarını artırmak isteyen ve çoğu durumda 60 saniyeden daha kısa sürede dönüşüm sağlayan reklamlar oluşturabilen pazarlamacılar düşünülerek tasarlanmıştır. Platform, kullanıcıların sayısız etkili reklam metni varyasyonu oluşturmasına olanak tanır.

Bazı özellikleri şunlardır:

  • Doğrudan yanıt pazarlaması ve dönüşümleri artırmak için modellenmiş bir yapay zeka
  • Kopyanızı oluşturmak ve Reklam Yöneticinize yapıştırmak için yüksek hızlı otomatik doldurma
  • Kampanyalarınız için en doğru çıktıyı oluşturmak için adım adım bilgi istemi oluşturucu
  • Mükemmel reklamlar oluşturmak için reklam yaratıcılığı, kopya yapısı, tonlama ve daha fazlasıyla düzeltme yapın

4. Herhangi bir kelime

Anyword, pazarlamacılar için tasarlanmış, veri odaklı bir metin yazma aracıdır. Farklı platformlar için reklamlar, e-postalar, açılış sayfaları ve içerik için etkili bir kopya oluşturulmasını sağlar.

Reklam oluşturmaya gelince, bunu Facebook reklamları, Google Adwords, LinkedIn Reklamları ve Twitter Reklamları için yapmak kolaydır.

Elbette daha uzun içerikler için blog gönderileri, ürün açıklamaları, YouTube açıklamaları ve çok daha fazlasını oluşturmayı da kolaylaştırırlar.

Anyword'ün ayırt edici özelliği, mesajın hangi bölümünün kimin için işe yaradığına ilişkin tahmine dayalı ölçümler ve içgörüler sağlayarak yaratıcı pazarlamacılara araç kutularına veri ekleme gücü vermesidir.

5. ölçek somunu

Scalenut, esasen hepsi bir arada bir pazarlama aracıdır ve ölçeklendirmek için tasarlanmıştır. Nişiniz için tüm anahtar kelime planını hızlı bir şekilde almanızı ve bu terimlere hakim olmak için bir içerik yönetimi stratejisi oluşturmanızı sağlar. Yazılım 4 bölüme ayrılmıştır:

Araştırma – İçgörüleri ortaya çıkarın ve rekabette öne geçmek için ihtiyaç duyduğunuz tüm içgörüleri ve anlamsal anahtar terimleri alarak işe yarayan bir strateji oluşturun.

oluşturmak – NLP ve NLU'nun en gelişmiş sürümlerini kullanarak sıralamaya giren SEO içerikleri yazın (Doğal Dil İşleme & Doğal Dil Anlama). SERP istatistiklerine dayalı gerçek zamanlı optimizasyon sunar ve sunabilecek içerik sunar.

optimize – Dinamik bir SEO puanı ile içeriğinizin nerede durduğu hakkında gerçek zamanlı geri bildirim alın. Hareket halindeyken iyileştirin, daha fazla revizyon yok!

Pazarlama Kopyası – 40'tan fazla AI metin yazarlığı şablonuyla dönüşüm sağlayan ikna edici metinler yazın. Bu, aşağıdakileri içerir:

    • Ürün Açıklaması
    • Web sitesi kopyası
    • Metin Yazarlığı Çerçeveleri
    • E-posta Telif Hakkı

Aylık abonelik ücretinde %20 indirim talep edin. İndirim kodu: SONSUZA KADAR 20 

Bizim okuyun Scalenut İnceleme veya ziyaret ölçek somunu.

6. Semrush

Semrush, içerik pazarlama kampanyaları, SEO, sosyal medya pazarlaması, analitik, PPC ve çok daha fazlasını gerçekleştirmenizi sağlayan eksiksiz bir pakettir. Öne çıkan özelliği, anahtar kelime kullanımı söz konusu olduğunda işletmelere diğer sitelere göre nasıl sıralandıklarını izlemenin bir yolunu sağlayan konum izleyicisidir. 

AI pazarlama aracı ayrıca, neyin trend olduğuna dair içgörü sağlayan konu aramaları yapmanızı sağlayan bir İçerik Pazarlama Araç Seti sunar. Ardından, bu bilgilere dayalı olarak içerik pazarlama planları oluşturabilirsiniz. 

İşte Semrush'un öne çıkan özelliklerinden bazıları: 

  • Hedeflenen anahtar kelimeler için sıralamanızı gösteren konum takibi
  • Sayfa İçi SEO
  • Rakip analizine yönelik 7 araç
  • Sosyal medya yönetimi ve içerik pazarlaması
SEMrush'a Genel Bakış

7. Profesyonel Derece İzleyici

SEO'nun en zor yönlerinden biri, şu anda nerede sıralandığınızı gerçek zamanlı olarak bilmektir. Google'da manuel olarak arama yapmak zaman açısından verimli değildir ve kişiselleştirilmiş ve yerelleştirilmiş sonuçların size yanlış bir izlenim bırakması riskini bırakır.

Bu, güçlü araçlarıyla mevcut sıralamalarınızı hızlı bir şekilde belirlemek için piyasadaki en iyi araçtır.

Sıra takibi – Herhangi bir cihazla her yerden güvenilir sıralama takibi elde edin.

Sıralama Analizi – Sıralama ilerlemesinin hızlı bir şekilde analiz edilmesini ve içgörülere dayalı bilinçli kararlar alınmasını sağlayan çevrimiçi görünümler, veri görselleştirmeleri ve çizelgeler.

Raporlama – Raporlarınızı potansiyel yatırımcılara, müşterilere veya dahili ekip üyelerine göndermek istiyorsanız, otomatik olarak özelleştirilmiş, beyaz etiketli raporlar oluşturma ve gönderme olanağı sunarlar.

8. MÜREKKEP

INK, içerik geliştirmenize yardımcı olmak için AI ortak yazımı ve bir SEO asistanını birleştirir. Aracın SEO Yardımcısı yönü, arama motorlarında üst sıralarda yer alacak ve organik trafik çekecek içerik oluşturmanıza olanak tanır. Bunu, SEO puanlarını iyileştirmek için öneriler sunarken içeriği gerçek zamanlı olarak analiz eden patentli bir yapay zeka sistemi aracılığıyla başarır. 

Diğer ana özellik olan AI Birlikte Yazma, yüksek performanslı kopya oluşturmaya yardımcı olur. AI, kullanıcılara cümleleri yazma, yeniden yazma ve basitleştirme konusunda yardımcı olur. 

INK Editor'ün bazı temel özelliklerine bir göz atalım:

  • Meta optimizasyonu
  • Sıkıştırma ve yeniden boyutlandırma yoluyla görüntü optimizasyonu
  • Yazım ve dilbilgisi düzeltmesi
  • Yapay Zeka Yazma, Yapay Zekayı Basitleştirme ve Yapay Zekayı Genişletme işlevleri
  • WordPress'e entegre olur

9. Yedinci duyu

Seventh Sense, müşterilerin dikkatini çekmek için davranış profili oluşturmaya dayanan bir AI pazarlama aracıdır. Özellikle, hem bireyler hem de işletmeler için genellikle zor olan e-postalara yöneliktir. Sağlam bir e-posta pazarlama stratejisine sahip olmak için, yüksek açılma oranları elde etmek için en iyi zamanları ve günleri seçmelisiniz, ancak her müşteri için en iyi zamanı bulmak imkansızdır. 

Seventh Sense, bunu aşmak için e-posta kampanyaları için mükemmel zamanı ve günü analiz eder ve bunu her kişi için yapar. Yapay zeka platformu bunu, faaliyetlerine dayalı olarak her bir kişi için tahmine dayalı bir model oluşturarak başarır. 

Seventh Sense'in en önemli özelliklerinden bazıları şunlardır:

  • kişiselleştirilmiş servis
  • Her kişi için e-posta göndermek için en iyi zamanı belirler
  • Bireysel tahmin modelleri oluşturur
  • davranış profili oluşturma
Seventh Sense - E-posta Dağıtımı Optimizasyonu

10 kişiselleştirin

Kişilerinizin en çok hangi ürün ve hizmetlerle ilgilendiğini öğrenmek istiyorsanız, Kişiselleştir harika bir yapay zeka aracıdır. Her kişinin en önemli üç ilgi alanını belirleyen bir algoritmaya dayanır ve bunları gerçek zamanlı olarak günceller. site etkinliği. 

Kişiselleştirmenin, e-posta tıklama oranlarını %57 artırdığı gösterildi ve ortalama %13 daha yüksek bir açılma oranıyla sonuçlandı. Bunun çoğu, doğru zamanda doğru ürün ve hizmeti tanıtan etkili kişiselleştirilmiş kampanyalarıyla ilgilidir. 

Kişiselleştir'in en önemli özelliklerinden bazıları şunlardır: 

  • Her bir kişinin ilgi alanını belirlemek için algoritma kullanır
  • Gerçek zamanlı olarak güncellendi
  • Sayfada geçirilen süre, sıklık ve yenilik gibi metrikleri izler
  • Kolay kurulum ve operasyon

Alex McFarland, yapay zekadaki son gelişmeleri yazan Brezilyalı bir yazardır. Dünyanın dört bir yanındaki en iyi yapay zeka şirketleri ve yayınlarıyla çalıştı.