peň 10 najlepších nástrojov a aplikácií na vylepšenie videa (november 2023) – Unite.AI
Spojte sa s nami

Best Of

10 najlepších nástrojov a aplikácií na vylepšenie videa (november 2023)

Aktualizované on

Všetci vieme, aké dôležité môžu byť vizuálne prvky pri zaujatí a zaujatí publika – či už prostredníctvom hudobných videí, živého vysielania, filmov alebo dokonca jednoduchých vlogov. Preto je dôležité zabezpečiť, aby tieto vizuálne prvky boli čo najpôsobivejšie.

Vylepšovanie kvality videonahrávok sa s príchodom špecializovaného softvéru na vylepšovanie videa stalo jednoduchším a rýchlejším. Tento softvér dokáže nielen zlepšiť rozlíšenie, jas a ostrosť videí zachytených webovými kamerami, smartfónmi alebo videokamerami, ale ponúka aj širokú škálu doplnkových funkcií, ako je redukcia šumu a optimalizácia farieb.

Vďaka dnešnej technológii tieto nástroje uľahčujú produkciu vysokokvalitného obsahu bez toho, aby ste museli byť odborníkom na postprodukciu. Ak teda chcete premeniť bežné videá na profesionálne vyzerajúce projekty bez toho, aby ste museli prejsť zložitým procesom úprav, nezabudnite využiť tieto softvérové ​​nástroje.

Tu sú niektoré z najlepších nástrojov a aplikácií na zlepšenie videa na trhu:

1. hitpaw

HitPaw Video Enhancer | Prevod HD na CRISPY 4K Video | Zaostrenie a zvýšenie kvality videa na 4K pomocou AI

HitPaw Video Enhancer AI je dokonalým riešením pre každého, kto chce upgradovať svoje videá. Využíva technológiu AI na výrazné zlepšenie kvality videí využitím troch samostatných modelov, vrátane modelu Denoise, Animation Model a Face Model.

Model Denoise pracuje na zosvetlení záznamu pri slabom osvetlení a inak nízkej kvality, takže vyzerá jasne a jasne. Animačný model zostrí klasické anime klipy a pridá farbu, aby vyzerali prirodzenejšie na obrazovkách vysokej kvality. Nakoniec model tváre upraví portréty v rámci každej snímky videa úpravou jasu, sýtosti farieb a kontrastu pre retušovaný povrch.

Niektoré z najlepších funkcií HitPaw zahŕňajú:

  • Technológia poháňaná AI pre rýchle upscalovanie videí
  • Redukcia šumu pre videá
  • Zdokonaluje anime a videá s ľudskou tvárou
  • Zvyšuje rozlíšenie videa až na 8K

3. AVC Labs

Ako vylepšiť kvalitu videa TikTok na 4K pomocou AVCLabs Video Enhancer AI

AVC Labs ponúka jednoducho použiteľný nástroj na vylepšenie videa a vylepšenie videa.

Tento nástroj využíva neurónové siete na prevzorkovanie videa z SD na HD, HD na 4K a 4K na 8K, so super-rozlíšením upscaling a multi-frame vylepšenia. Nielenže zvyšuje skutočné rozlíšenie vášho videa, ale tiež zlepšuje jeho kvalitu odstránením šumu, artefaktov a rozmazania a dosiahnutím dokonalej rovnováhy medzi jasom, kontrastom a úrovňou sýtosti.

AVCLabs Video Enhancer AI prináša modernú jasnosť a ostrosť do starých filmov, televíznych relácií a animovaných filmov. Vďaka dobre vyškoleným modelom AI a algoritmom AI môže tento nástroj na zlepšenie kvality videa zlepšiť kvalitu videa (pomocou vylepšenia jedného alebo viacerých snímok), takže môžete sledovať staré filmy, televízne programy a animáky na svojich moderných displejoch HD alebo UHD s najlepší vizuálny zážitok.

Základné tradičné upscaling môže niekedy spôsobiť stratu kvality a detailov obrazu (často stratí jasnosť a detaily kvôli pixelácii) pri preklade, keď sa pretiahne z jednej veľkosti obrazovky/rozlíšenia na väčšiu.

AVC Labs Upscaling videa AI predstavuje kreatívny prístup k zväčšeniu HD videí na 4K. Využitím informácií z rôznych snímok dokáže tento výkonný softvér vytvárať väčšie a podrobnejšie obrázky, než aké boli pôvodne zachytené, bez obetovania kvality. Algoritmy s vysokým rozlíšením umožňujú počítačom generovať výsledky s vysokým rozlíšením kombináciou obrázkov s nízkym rozlíšením s pozoruhodnou presnosťou.

3. movavi

Movavi ponúka výkonný balík nástrojov na vylepšenie videa.

Ponúkajú používateľom všetko vrátane užívateľsky prívetivého odšumovania zvuku, ktorý ponúka rýchly spôsob eliminácie premávky, vetra a iných nežiaducich zvukov.

Majú tiež možnosť okamžite zmeniť pozadie vo svojich kamerových záznamoch. Môžete doslova vymeniť pozadie a zaviesť úplne nové pozadie.

Zvýšte úroveň svojho videa pomocou trendových LUT, farebných prekrytí, pútavých názvov a úchvatných prechodov.

Zmena veľkosti videa je jednoduchá, jednoducho vyberte požadovaný pomer strán a rozmery: výsledné video môže byť štvorcové alebo obdĺžnikové. Nechýba ani možnosť vybrať si, či sa má video orezať alebo či sa ponechajú čierne pruhy pôvodného plátna.

Niektoré z funkcií, ktoré Movavi ponúka:

  • Zrušte šum zvuku a vymeňte pozadie
  • Okamžité úpravy: orezať, obrátiť, zmeniť veľkosť, zlúčiť, prevrátiť a orezať
  • Vylepšite svoj obsah pomocou radových prechodov, názvov a úvodov
  • Viac ako 180 filtrov: Glitch, Blur, VHS a ďalšie
  • Doplňte svoje videá pomocou korekcie farieb a efektov zvýraznenia
  • Zmeňte veľkosť videa na požadovaný pomer strán
  • Exportujte vysokou rýchlosťou a pripravte sa na zbieranie lajkov

4. pozri

Softvér umelej inteligencie VEED automaticky detekuje šum z vášho zvuku a okamžite ho odstráni, čím vám zanechá ostrú kvalitu zvuku. Je ideálny na vyčistenie nahrávok vytvorených vo vašej domácej kancelárii, kde nemôžete vždy kontrolovať každý zvuk, ktorý dokáže mikrofón zachytiť. VEED dokáže odstrániť zvuky ako vietor, dážď, dopravné zvuky, tikajúce hodiny, statické a bzučanie z klimatizácie a ďalšie.

VEED vám umožňuje vytvárať videá na profesionálnej úrovni iba niekoľkými kliknutiami myšou. Pomocou ľahko použiteľného editora videa môžete upraviť frekvenciu snímok, rozlíšenie, veľkosť, osvetlenie, kvalitu zvuku a mnoho ďalšieho. Môžete pridať hudbu na pozadí, hlasové komentáre, automaticky generované titulky a dokonca z vašich videí odstrániť nepríjemný hluk na pozadí.

Najlepšie zo všetkého je, že môžete použiť nástroje VEED na úpravu videa, aby celé vaše video vyzeralo úžasne a profesionálne. Ak chcete svoje videá sprístupniť širšiemu publiku, môžete použiť náš nástroj Automatické titulky. Pridajte do videa titulky. Stačí kliknúť na Titulky v ľavom menu a kliknúť na Automatický prepis. VEED vám automaticky vygeneruje titulky. Môžete tiež použiť celý rad nástrojov na úpravu videa, ako sú filtre videa a efekty fotoaparátu. VEED tiež obsahuje editor zelenej obrazovky, záznamník obrazovky a oveľa viac.

5. Zázraky Filora

Wondershare Filmora je pôsobivá aplikácia na vylepšenie videa, ktorá beží na operačných systémoch Windows aj Mac a ponúka množstvo zvukových a obrazových efektov spolu s viac ako 50 podporovanými medzinárodnými formátmi, ako je napríklad úprava 4K.

Aplikácia tiež poskytuje prístup k pokročilým nástrojom na úpravu videa a efektom Filmstock, vďaka ktorým je ideálna pre malé podniky, štúdiá a vzdelávacie inštitúcie.

Okrem toho funkcia portrétu AI umožňuje používateľom ľahko odhaliť ľudí vo videu, čím sa výrazne skráti čas úpravy. Wondershare Filmora je vynikajúcou voľbou pre tých, ktorí chcú vytvárať vysokokvalitné videá bez príliš veľkého úsilia.

Niektoré z najlepších funkcií Wondershare zahŕňajú:

  • kľúčovanie
  • Audio a video efekty
  • Rôzne predvoľby a efekty
  • Farebné úpravy

6. topás

Topaz Video Enhance AI je výkonný nástroj na zvýšenie rozlíšenia navrhnutý spoločnosťou Topaz Labs, ktorý inteligentne aplikuje prelomové strojové učenie technológia na zvýšenie rozlíšenia videí až na 8K. Táto aplikácia dokáže nielen zväčšiť rozlíšenie videí, ale aj vykonávať rôzne úpravy, ako je orezávanie a efekty spomaleného pohybu, odšumovanie, odstraňovanie prekladania a obnovovanie.

Tento nástroj poskytuje používateľom úplnú slobodu, pokiaľ ide o vylepšenie kvality videa s neuveriteľnou presnosťou a precíznosťou.

Technológia opravy videa Topaz AI sa ukazuje ako výkonný nástroj. Trénovaný tisíckami a tisíckami videí umožňuje presné a efektívne opravy. Bez ohľadu na zdroj vášho videa môžete použiť Topaz, aby ste si dali pozor na akékoľvek kazy a nedokonalosti, od úprav farieb a redukcie blikania až po zaostrenie rozmazaných oblastí. Vstavaný AI engine dokáže rozpoznať tieto problémy s presnosťou a zabezpečiť prirodzené výsledky s vysokou kvalitou.

Niektoré z hlavných funkcií Topaz zahŕňajú:

  • Technológia strojového učenia
  • Vylepšite videá až na 8K
  • Upscale, trim, spomalený pohyb, potlačenie šumu a ďalšie úlohy
  • Trénované tisíckami videí

7. LightWorks

Lightworks je vynikajúca možnosť úpravy videa pre jednotlivcov na všetkých úrovniach skúseností. Vďaka širokému spektru funkcií, ako je 10-bitový export, pokročilé nakláňanie a pohyblivá grafika, je tento nástroj skvelým nástrojom v repertoári každého používateľa. Ešte lepšie je, že podporuje doplnky od NewBlue a TotalFX, ktoré môžu dať obzvlášť zložitým projektom používateľov jedinečný vzhľad.

Ak to základná verzia úplne nerieši, Lightworks ponúka aj profesionálnu verziu, ktorá obsahuje špecializované funkcie, ktoré profesionáli potrebujú na dokončenie zložitých projektov. Vďaka pripravenej aplikácii budú streameri, filmári a tvorcovia obsahu dostatočne vybavení na to, aby prebrali svoju víziu a priviedli ju k životu pomocou výkonných, ale jednoduchých nástrojov na úpravu.

Niektoré z najlepších funkcií Lightworks zahŕňajú:

  • Všetky úrovne skúseností
  • Podporuje doplnky NewBlue a TotalFX
  • Možnosť upgradu na verziu Pro
  • Pokročilé titulky a pohyblivá grafika

8. Clipchamp

Clipchamp je fantastický balík nástrojov na úpravu video obsahu. Využitím výkonu cloudovej technológie umožňuje jednoduché vykonávanie zložitých editačných úloh online. Či už chcete pridať zvukové súbory, obrázky alebo videá, Clipchamp vám pomôže zjednodušiť ich začlenenie do jedného celku.

Okrem toho môžu používatelia pridávať efekty a text podľa želania, ako aj možnosť uložiť upravený súbor offline na svojom lokálnom počítači, ak by k nemu chceli v budúcnosti znova pristupovať. Všetky tieto funkcie znamenajú, že Clipchamp uľahčuje vytváranie a manipuláciu s veľmi pútavým vizuálnym obsahom s minimálnym úsilím.

Niektoré z najlepších funkcií Clipchamp zahŕňajú:

  • Kompletná sada nástrojov
  • Využíva silu cloudových technológií
  • Pridajte efekty a text
  • Uložiť a upraviť offline

9. Shotcut

Shotcut je vynikajúcou voľbou pre nadšencov na úpravu videa, ktorí chcú vytvárať vysokokvalitné videá bez toho, aby museli zaplatiť. S radom pokročilých funkcií, ktoré sa zvyčajne nachádzajú iba v drahšom softvéri, tento výkonný open source a bezplatný video editor umožňuje používateľom vytvárať skvelé výsledky s minimálnym úsilím.

Vytváranie špeciálnych efektov, ako je rozmazanie a korekcia rybieho oka, môže dodať každému projektu jedinečný šmrnc a tiež sa dá veľmi jednoducho dosiahnuť pomocou Shotcut. Exportovanie videí v kvalite 4K nebolo nikdy jednoduchšie ani nákladovo efektívnejšie – odomykalo nové vzrušujúce možnosti vo vašich projektoch. Vyskúšajte Shotcut ešte dnes a začnite rýchlo a jednoducho vytvárať úžasné videá.

Niektoré z najlepších funkcií Shotcut zahŕňajú:

  • Vysokokvalitné videá za málo peňazí
  • Široká škála pokročilých funkcií
  • Open source a zadarmo
  • Špeciálne efekty ako rozmazanie

10. Pixop

Tí, ktorí chcú zlepšiť kvalitu svojich videí pomocou upscalingu AI, by mali zvážiť Pixop. Tento softvér poskytuje špičkovú technológiu neurónových sietí, ktorá poskytuje niektoré z najpodrobnejších a najrealistickejších dostupných výsledkov – tento výkon je ešte pôsobivejší vďaka jeho automatizovanej povahe, čo znamená, že všetci používatelia musia urobiť len vybrať súbor, ktorý chcú upgradovať, a nechať Pixop zvládnuť zvyšok.

Okrem toho s pravidelnými aktualizáciami, ktoré prinášajú nové funkcie a vylepšenia, si môžete byť vždy istí, že Pixop poskytuje najlepšie možné výsledky. Ak chcete dosiahnuť hĺbkové prevzorkovanie videa s ľahkosťou, skúste Pixop vyskúšať.

Niektoré z najlepších funkcií Pixop zahŕňajú:

  • Technológia neurónových sietí
  • Automatizovaný
  • Pravidelné aktualizácie funkcií
  • Hĺbkové prevzorkovanie videa

Alex McFarland je brazílsky spisovateľ, ktorý sa zaoberá najnovším vývojom v oblasti umelej inteligencie. Spolupracoval s poprednými spoločnosťami a publikáciami v oblasti AI po celom svete.