стуб 10 "најбољих" сертификата о сајбер безбедности (новембар 2023.)
Повежите се са нама

Сертификати

10 „најбољих“ сертификата о сајбер безбедности (новембар 2023.)

Ажурирано on

Сајбер безбедност постаје све важнија за предузећа у сваком сектору, а посебно је од виталног значаја за мале и средње организације. Сајбер напади и даље постају велики проблем у Сједињеним Државама и остатку света, што често доводи до крађе података о клијентима.

Због овог повећаног ризика, сертификати о сајбер безбедности су важно средство за припрему против напада. Велика потражња за вештинама сајбер безбедности значи да ће врхунски сертификат о сајбер безбедности побољшати нечију биографију.

Са толико много сертификата о сајбер безбедности које можете изабрати, хајде да погледамо оне најбоље на тржишту:

1. Харвард ВПАЛ Циберсецурити: Управљање ризиком у доба информација

Харвард ВПАЛ Сајбер безбедност: Управљање ризиком у информационом добу Онлине кратки курс | Приколица

Овај проницљиви курс о пословној сајбер безбедности води Ерик Розенбах, Ерик је директор пројекта одбране дигиталне демократије и ко-директор Белфер центра за науку и међународне послове на Харвард Кенеди школи. Претходно је служио као начелник штаба америчког секретара одбране Еша Картера, а био је и на позицији помоћника министра одбране. Био је главни службеник за безбедност Тискалија, највећег паневропског провајдера интернет услуга, и бивши је обавештајни официр америчке војске.

Уз овај курс ћете разумети следеће важне принципе:

  • Способност израде, израде стратегије и развоја стратегије за ублажавање сајбер ризика, укључујући одговарајуће законске кораке и кораке за усклађеност које треба предузети када се реагује на сајбер нападе и пријављују сајбер напади органима за спровођење закона.
  • Детаљно разумевање различитих типова сајбер напада, пословних система који су највише изложени ризику и важности приступа сајбер безбедности на нивоу целе организације.
  • Премијерни сертификат од Канцеларије заменика проректора за напредовање у учењу Универзитета Харвард, у сарадњи са ХарвардКс, као валидација вашег новооткривеног знања и вештина о сајбер безбедности, као и приступ глобалној мрежи професионалаца за сајбер безбедност.

2. Северозападно руководство за сајбер безбедност

Кратки онлајн курс за лидерство у сајбер безбедности Универзитета Нортхвестерн | Приколица

Ово је курс који води нико други до Тод Фицџералд, фили 20 година, Фицџералд је изградио и водио програме безбедности информација за велике компаније, од којих су неке биле на листи Фортуне 500. Аутор је четири књиге о сајбер безбедности (укључујући бестселер број један и победника Куће славних ЦАНОН-а 2020), рангиран је на листи 50 најбољих руководилаца информационе безбедности. Фицџералд је предавао бројне радионице о безбедносном лидерству за корпорације као што су ИСАЦА и МИТ Међународне научне и технолошке иницијативе.

Са овог курса ћете отићи са:

  • Способност израде, израде стратегије и развоја стратегије за ублажавање сајбер ризика, укључујући одговарајуће законске кораке и кораке за усклађеност које треба предузети када се реагује на сајбер нападе и пријављују сајбер напади органима за спровођење закона.
  • Детаљно разумевање различитих типова сајбер напада, пословних система који су највише изложени ризику и важности приступа сајбер безбедности на нивоу целе организације.
  • Премијерни сертификат од Канцеларије заменика проректора за напредовање у учењу Универзитета Харвард, у сарадњи са ХарвардКс, као валидација вашег новооткривеног знања и вештина о сајбер безбедности, као и приступ глобалној мрежи професионалаца за сајбер безбедност.
  • Стратегије и технологије за посматрање и управљање свим организационим рањивостима од сајбер напада.

3. Професионални сертификат ИБМ Циберсецурити Аналист

Курс ИБМ Циберсецурити Аналист осмишљен је од самог почетка да вас припреми за хакерске нападе у стварном свету.

Можете се уписати бесплатно. Истражите кршење безбедности у стварном свету идентификујући напад, рањивости, трошкове и препоруке за превенцију.

Овај професионални сертификат од 8 курсева ће вам дати техничке вештине да будете спремни за посао за улогу аналитичара сајбер безбедности. Садржај инструкције и лабораторије ће вас упознати са концептима укључујући безбедност мреже, заштиту крајњих тачака, одговор на инциденте, обавештајне податке о претњама, тестирање пенетрације и процену рањивости.

4. Мастертрацк сертификат за сајбер безбедност

Циберсецурити Мастертрацк сертификат од Државног универзитета у Аризони (АСУ) је дизајниран да ИТ професионалцима пружи знање потребно за управљање рањивостима у предузећу.

Изградите и вежбајте основне вештине сајбер безбедности проучавајући криптографију, безбедност софтвера, мрежну безбедност и још много тога из школе за иновације број 1 у САД.

У овом програму ћете завршити прави модул из онлајн програма Мастер оф Цомпутер Сциенце који ће вам помоћи да разумете област сајбер безбедности кроз сочиво рачунарских система и алгоритама.

Научићете да заштитите и браните информације и информационе системе тако што ћете обезбедити њихову доступност, интегритет, аутентификацију, поверљивост и непорицање кроз праксе заштите, откривања и реаговања.

5. ЦомпТИА Сецурити+ Цертифицатион Траининг

Још један врхунски сертификат је ЦомпТИА Сецурити+ који вам нуди прилику да зарадите глобални сертификат који се фокусира на основне вештине сајбер безбедности које су неопходне за безбедносне и мрежне администраторе.

Курс је идеалан да потврдите своје вештине у управљању ризиком, ублажавању ризика, управљању претњама и откривању упада.

Овај ЦомпТИА Сецурити+ сертификат омогућава вам да управљате безбедносним инцидентима, а не само да их идентификујете. Ускоро ћете моћи да објасните различите актере претњи, векторе и изворе обавештајних података и, што је још важније, анализирате потенцијалне индикаторе повезане са нападима на апликације и мреже.

Код за попуст до 35% попуста: ЕДУУНИТЕАИ 

6. Едурекин курс сертификације за сајбер безбедност

Овај курс је развијен да вас наведе да размишљате као хакер, што је кључно да га зауставите.

Час покрива различите теме и алате као што су хакерске технологије које се користе против технологије рачунарства у облаку, мобилних платформи и оперативних система.

Током курса научићете важне концепте као што су етичко хаковање, криптографија, рачунарске мреже и безбедност, безбедност апликација, идАМ (управљање идентитетом и приступом), анализа рањивости, претње малвера, њушкање, СКЛ ињекција, ДоС, отмица сесије и разне безбедносне праксе за предузећа заједно са практичним демонстрацијама.

Код за попуст до 35% попуста: ЕДУУНИТЕАИ 

7. ЦомпТИА Сецурити +

ЦомпТИА Сецурити+ је још један врхунски сертификат основног нивоа за ИТ професионалце. Потребно је само две године искуства да се заврши, и сматра се општом сертификацијом за сајбер безбедност јер је такође корисна за разне поставке.

ЦомптТИА Сецурити+ покрива теме као што су стратегије мрежног напада и одбране, ефикасне безбедносне политике, безбедносне праксе засноване на мрежи и хосту, стандарди и производи за опоравак од катастрофе и шифровање.

Ова сертификација је корисна за оне који желе да стекну више знања о основној ИТ безбедности. Примјењује се на све послове, посебно на програмере, аналитичаре за подршку рачунарима и менаџере рачуноводства. Министарство одбране САД то захтева за све запослене.

8. Овлашћени менаџер за безбедност информација (ЦИСМ)

Сертификација сертификованог менаџера за безбедност информација (ЦИСМ) се сматра једним од најбољих курсева сајбер безбедности на тржишту. За то је потребно најмање пет година искуства.

ЦИСМ је фокусиран на управљање и покрива четири специфичне теме:

  • Развој и управљање програмима безбедности информација
  • Управљање информационом сигурношћу
  • Управљање инцидентима безбедности информација
  • Управљање ризиком информација и усклађеност

ЦИСМ је знатно ригорознији од других, али је користан за ЦИСО и друге ИТ професионалце.

9. НИСТ професионалац за сајбер безбедност (НЦСП)

 НИСТ Циберсецурити Фрамеворк је изграђен 2014. године, а до 2015. користило га је 30 посто или америчких организација. Сертификати у НЦСФ-у пружају вештине за дизајнирање, изградњу, тестирање и управљање програмима сајбер безбедности са оквиром.

Два сертификата тренутно доступна у оквиру НЦСП програма су:

  • Сертификација НЦСФ фондације: Овај програм је намењен руководиоцима, пословним професионалцима и ИТ професионалцима који траже основно разумевање НЦСФ-а. Посебно се користи за успостављање заједничког НЦСФ речника у целој компанији.

 

  • Цертификација НЦСФ практичара: Овај програм је за дизајнирање и изградњу свеобухватних програма сајбер-безбедности и учи вас како да смањите ризике и заштитите критичну имовину кроз програм управљања ризицима у сајбер безбедности који је фокусиран на пословање.

Додатни НЦСП специјалистички програми биће објављени почетком 2021.

КСНУМКС. Сертификовани Цлоуд Сецурити Профессионал (ЦЦСП)

ЦЦСП сертификат пружа ИТ професионалцима практично искуство, што ће довести до ефикасности у архитектури безбедности у облаку, дизајну, операцијама и услугама. Посебно је намењен професионалцима у области безбедности са искуством у информационим технологијама, ИТ архитектури, управљању, инжењерингу безбедности у облаку и вебу.

ЦЦСП, који такође захтева најмање пет година искуства, покрива различите теме као што су архитектура облака и концепти дизајна, безбедност података у облаку, операције у облаку, безбедност инфраструктуре и усклађеност.

Посебно је користан за системске инжењере, менаџере безбедности, администраторе безбедности и архитекте предузећа.

КСНУМКС. Безбедност сертификованог мрежног сарадника компаније Цисцо (ЦЦНА). 

ЦЦНА пружа специфично знање и практичне вештине потребне за заштиту Цисцо мрежа, тако да је драгоцен за организације које примењују Цисцо технологију. То је сертификат на нивоу сарадника који вам помаже да препознате претње у Цисцо мрежи, као и да развијете ефикасну безбедносну инфраструктуру.

Посебно је драгоцен за стручњаке за мрежну безбедност, инжењере мрежне подршке и безбедносне администраторе.

КСНУМКС. Форензички истражитељ за хаковање компјутера (ЦХФИ)

 ЦХФИ је напредна сертификација намењена форензичким истражитељима безбедности мреже. Пружа вештине потребне за прикупљање доказа и кривично гоњење на суду.

ЦХФИ покрива теме као што су реаговање на инциденте и форензика, опоравак информација, технички преглед и анализа, и компјутерско извештавање о доказима.

Са порастом сајбер претњи у сваком сектору, требало би да постоји велики подстицај за добијање ових врхунских сертификата за сајбер безбедност. На тржишту постоји много одличних опција за сваки ниво организације. Сваки од њих пружа специфичне вештине потребне за решавање проблема сајбер безбедности, а предузећима пружају прилику да припреме своје ИТ особље за дигитално окружење које се стално развија.

Алек МцФарланд је бразилски писац који покрива најновија дешавања у области вештачке интелигенције. Радио је са врхунским АИ компанијама и публикацијама широм света.