stub 10 geriausių ETL įrankių (2023 m. lapkričio mėn.) – Unite.AI
Susisiekti su mumis

Geriausi

10 geriausių ETL įrankių (2023 m. lapkričio mėn.)

Atnaujinta on

Duomenimis pagrįstai organizacijai labai svarbu turėti centralizuotą visos informacijos šaltinį, nes kitaip sunku daryti pagrįstas prognozes. Daugelis įmonių kreipiasi į ETL, kad pateiktų savo duomenų kontekstą. 

ETL, kuris reiškia „ištraukimas, transformavimas, įkėlimas“, yra standartinis modelis, kurį įmonės gali naudoti norėdami integruoti duomenis iš kelių šaltinių į vieną centralizuotą duomenų saugyklą. Kalbant apie ETL įrankius, tai programinė įranga, specialiai sukurta palaikyti ETL procesus, tokius kaip duomenų išgavimas iš skirtingų šaltinių, duomenų šveitimas ir valymas siekiant aukštesnės kokybės ir visų jų konsolidavimas į duomenų saugyklas. Galite naudoti ETL įrankius, kad supaprastintumėte duomenų valdymo strategijas ir pagerintumėte duomenų kokybę taikydami standartizuotą metodą. 

ETL įrankiai turi daug privalumų, pavyzdžiui: 

  • Aukštesnė kokybė: ETL įrankiai pagerina duomenų kokybę, transformuodami duomenis iš skirtingų duomenų bazių, programų ir sistemų, kad jie atitiktų tam tikrus vidinius ir išorinius atitikties reikalavimus. Jie taip pat suteikia atitinkamų duomenų kontekstą, todėl jie tampa geresni sprendimų priėmimo procesuose. 
  • Geresnis nuoseklumas: Naudodami ETL įrankius galite supaprastinti analizę transformuodami duomenis pagal universalius standartus. Skaičiavimai ir numatymai tampa tikslesni, kai visi duomenys sujungiami ir leidžia ieškoti. 
  • Greičiau: Pašalinus poreikį teikti užklausas keliuose duomenų šaltiniuose, sprendimų priėmimo greitis gali padidėti. 

Rinkoje yra daug puikių ETL įrankių, todėl pažvelkime į kai kuriuos iš geriausių: 

1. Integruoti.io 

Integrate.io yra plačiai laikomas vienu geriausių ETL įrankių rinkoje. Tai debesies pagrindu sukurta ETL duomenų integravimo platforma, kuri leidžia lengvai sujungti kelis duomenų šaltinius. Platforma turi paprastą, intuityvią sąsają, kuri leidžia kurti duomenų srautus tarp daugybės šaltinių ir paskirties vietų. 

Platforma taip pat yra labai keičiama atsižvelgiant į bet kokį duomenų kiekį ar naudojimo atvejį ir leidžia sklandžiai kaupti duomenis į sandėlius, duomenų bazes, operacines sistemas ir duomenų saugyklas. 

Yra daugiau nei 100 populiarių duomenų saugyklų ir SaaS programų paketų su Integrate.io, įskaitant MongoDB, MySQL, Amazon Redshift, Google Cloud Platform ir Facebook. 

Be to, kad platforma yra labai keičiamo dydžio ir saugi, ji siūlo daugybę funkcijų. Viena iš tokių funkcijų yra lauko lygio šifravimas, leidžiantis užšifruoti ir iššifruoti duomenų laukus naudojant jų pačių šifravimo raktą. 

Štai keletas pagrindinių Integrate.io pranašumų: 

  • Labai keičiamas ir saugus
  • Debesis pagrįsta ETL platforma
  • Lengvai sujunkite kelis duomenų šaltinius
  • Paprasta, intuityvi sąsaja
Integrate.io apžvalga

2. Talendas

Kitas puikus ETL įrankis yra „Talend Data Integration“, kuris yra atvirojo kodo ETL duomenų integravimo sprendimas, suderinamas su duomenų šaltiniais tiek vietoje, tiek debesyje. Platformoje yra šimtai iš anksto sukurtų integracijų. 

Be atvirojo kodo versijos, „Talend“ taip pat siūlo mokamą duomenų valdymo platformą, kurioje yra papildomų įrankių ir funkcijų, skirtų produktyvumui, projektavimui, valdymui, stebėjimui ir duomenų valdymui. 

Gartner Magic Quadrant for Data Integration Tools ataskaitoje „Talend“ buvo paskirtas „Leader“. 

Štai keletas pagrindinių „Talend“ pranašumų: 

  • Atvirojo kodo ir mokamos versijos
  • Dizaino, produktyvumo, duomenų valdymo ir kt. įrankiai
  • Suderinamas su duomenų šaltiniais vietoje ir debesyje
  • Universalus duomenų integravimo įrankis
Duomenų pasitikėjimas yra svarbus „Talend“ ir mūsų klientams

 

3. IBM DataStage

IBM DataStage yra puikus duomenų integravimo įrankis, orientuotas į kliento ir serverio dizainą. Jis ištraukia, transformuoja ir įkelia duomenis iš šaltinio į tikslą. Šie šaltiniai gali būti failai, archyvai, verslo programos ir kt. 

Įmonės naudoja DataStage, kad padėtų verslo analizei, pateikdamos kokybiškus duomenis. Jis veikia kaip jungtis tarp daugelio skirtingų sistemų ir gali apdoroti duomenų išgavimą, vertimą ir įkėlimą, todėl daugelis kepinių pramonėje jį renkasi. 

DataStage gali būti atnaujinama ir sinchronizuojama tiek, kiek reikia, ji yra patikima ir lanksti. Ji siūlo lengvą integravimą ir vieną sąsają, skirtą įvairiems šaltiniams integruoti. Šis įrankis taip pat optimizuoja aparatinės įrangos naudojimą, palaiko rinkimą ir integravimą bei siūlo galingą ir veiksmingą būdą kurti, įdiegti, atnaujinti ir valdyti duomenų integravimą. 

Štai keletas pagrindinių IBM DataStage pranašumų:

  • Kliento-serverio dizainas
  • Ištraukia, transformuoja ir įkelia duomenis iš šaltinio į tikslą
  • Pagerina verslo analizę
  • Sujungia daugybę skirtingų sistemų

4. Oracle duomenų integratorius

Išsamus duomenų integravimo sprendimas „Oracle Data Integrator“ (ODI) yra „Oracle“ duomenų valdymo ekosistemos dalis. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie jau naudoja kitas „Oracle“ programas, tokias kaip „Hyperion Financial Management“ arba „Oracle E-Business Suite“ (EBS). 

„Oracle Data Integrator“ siūlo ir vietines, ir debesies versijas. Vienas iš unikalesnių ODI aspektų yra tai, kad jis palaiko ETL darbo krūvius, o tai gali būti naudinga daugeliui vartotojų. Tai labiau švarus įrankis nei kai kurie kiti sąraše esantys įrankiai. 

ODI palaiko platų duomenų integravimo užklausų spektrą, pvz., didelės apimties paketinius įkėlimus ir į paslaugas orientuotos architektūros duomenų paslaugas. Įrankis taip pat palaiko lygiagretų užduočių vykdymą, o tai padeda greičiau apdoroti duomenis. 

Štai keletas pagrindinių „Oracle Data Integrator“ pranašumų: 

  • „Oracle“ duomenų valdymo ekosistemos dalis
  • Vietoje ir debesyje
  • Palaiko ETL darbo krūvius
  • Lygiagretus užduočių vykdymas
Duomenų integravimas

 

5. „Fivetran“

Siekdama padaryti duomenų valdymo procesą patogesnį, Fivetran siūlo įvairią įrankių platformą. Programinė įranga padeda valdyti API naujinimus ir per kelias minutes iš jūsų duomenų bazės gali ištraukti naujausius duomenis. 

Tai debesies pagrindu sukurtas ETL sprendimas, palaikantis duomenų integravimą su duomenų saugyklomis, tokiomis kaip „Redshift“, „BigQuery“, „Azure“ ir „Snowflake“. Vienas iš geriausių Fivetran pardavimo taškų yra daugybė duomenų šaltinių, kuriuose yra beveik 90 galimų SaaS šaltinių ir galimybė pridėti pasirinktinių integracijų. 

Štai keletas pagrindinių Fivetran privalumų: 

  • Patogus duomenų valdymas
  • Įvairi įrankių platforma
  • Tvarkyti API naujinius
  • Debesis pagrįstas sprendimas

 

6. dygsnis

Atvirojo kodo ELT (ištraukimas, įkėlimas, transformavimas) duomenų integravimo platforma „Stitch“ yra dar vienas puikus pasirinkimas. Panašiai kaip „Talend“, „Stitch“ siūlo mokamų paslaugų lygius sudėtingesniems naudojimo atvejams ir didesniam duomenų šaltinių skaičiui. „Stitch“ iš tikrųjų „Talend“ įsigijo 2018 m.

Platforma siūlo savitarnos ELT ir automatizuotus vamzdynus, todėl ji išsiskiria. Jis buvo sukurtas duomenims gauti iš daugiau nei 130 platformų, paslaugų ir programų. 

Įrankis centralizuoja visą informaciją duomenų saugykloje, o kadangi jis yra atvirojo kodo, kūrimo komandos gali išplėsti įrankį, kad palaikytų papildomus šaltinius ir funkcijas. 

Štai keletas pagrindinių „Stitch“ pranašumų:

  • Atvirojo kodo ELT platforma
  • Mokamų paslaugų pakopos
  • Savitarnos ELT ir automatizuoti vamzdynai
  • Gaukite duomenis iš daugiau nei 130 platformų, paslaugų ir programų

7. Informatika PowerCenter

Metaduomenų varoma „Informatica PowerCenter“ yra skirta pagerinti verslo ir IT komandų bendradarbiavimą ir supaprastinti duomenų srautus. Įrankis gali išanalizuoti išplėstinius duomenų formatus, pvz., JSON, XML ir PDF. Jis taip pat gali automatiškai patvirtinti transformuotus duomenis, kad būtų laikomasi nustatytų standartų. 

Daug funkcijų turinti įmonės duomenų integravimo platforma yra dar vienas „Informatica“ duomenų valdymo rinkinio įrankis. PowerCenter yra verslo klasės, duomenų bazėms neutralus sprendimas, užtikrinantis didelį našumą ir suderinamumą su įvairiais duomenų šaltiniais. 

„PowerCenter“ taip pat siūlo iš anksto sukurtą transformaciją, aukštą prieinamumą ir optimizuotą našumą. 

Štai keletas pagrindinių Informatica PowerCenter pranašumų:

  • Pagerina verslo ir IT komandų bendradarbiavimą
  • Supaprastina duomenų perdavimo kanalus
  • Analizuoja išplėstinius duomenų formatus
  • Didelis našumas ir suderinamumas 

8. SAS duomenų valdymas

SAS Data Management yra duomenų integravimo platforma, sukurta sujungti duomenis iš įvairių šaltinių, tokių kaip debesis, senosios sistemos ir duomenų ežerai. Sujungę šias integracijas galite sukurti holistinį verslo procesų vaizdą ir optimizuoti darbo eigą. 

Platforma yra labai lanksti ir gali veikti įvairiose skaičiavimo aplinkose ir duomenų bazėse. Jis taip pat gali būti integruotas su trečiųjų šalių duomenų modeliavimo įrankiais, kurie padeda sukurti puikias vizualizacijas. 

Štai keletas pagrindinių SAS duomenų valdymo pranašumų: 

  • Sujungia duomenis iš įvairių šaltinių
  • Kuria holistinį požiūrį į verslo procesus
  • Optimizuokite darbo eigą
  • Veikia įvairiose skaičiavimo aplinkose
Duomenų valdymas SAS platformai

 

9. Pentaho

Atvirojo kodo platforma, kurią siūlo Hitachi Vantara, Pentaho, naudojama duomenų integravimui ir analizei. Galite pasirinkti nemokamą Pentaho bendruomenės leidimą arba įsigyti komercinę įmonės leidimo licenciją. 

„Pentaho“ siūlo patogią sąsają, kurią net pradedantieji gali naudoti kuriant patikimus duomenų perdavimo kanalus. Platforma valdo duomenų integravimo procesus, tokius kaip duomenų fiksavimas, valymas ir saugojimas standartizuotu formatu. 

Įrankis dalijasi informacija su galutiniais vartotojais analizei ir palaiko IoT technologijų prieigą prie duomenų, kad padėtų mašininis mokymasis

Štai keletas pagrindinių „Pentaho“ pranašumų: 

  • Atvirojo kodo platforma
  • Nemokamas bendruomenės arba įmonės leidimas
  • Patogi sąsaja pradedantiesiems
  • Palaiko prieigą prie IoT technologijų duomenų
Dirbtinis intelektas ir mašininis mokymasis supaprastintas naudojant „Pentaho“.

 

10. AWS klijai

Mūsų geriausių ETL įrankių sąrašo pabaiga yra „AWS Glue“, visiškai valdoma ETL paslauga, kurią siūlo „Amazon Web Services“. Įrankis buvo sukurtas specialiai didelių duomenų ir analizės darbo krūviams. 

AWS Glue yra visapusiškas ETL pasiūlymas, skirtas palengvinti ETL darbo krūvius ir lengviau integruoti juos su didesne AWS ekosistema. Vienas iš unikalesnių įrankio aspektų yra tai, kad jis yra be serverio, o tai reiškia, kad „Amazon“ automatiškai aprūpina serverį ir išjungia jį pasibaigus darbo krūviui.

Paslauga taip pat siūlo įvairias funkcijas, tokias kaip darbų planavimas ir AWS klijų scenarijų testavimas. 

Štai keletas pagrindinių AWS klijų pranašumų: 

  • Pilnai valdoma ETL paslauga
  • Sukurta didelių duomenų ir analizės darbo krūviams
  • Palengvina ETL darbo krūvius
  • Automatiškai aprūpina ir išjungia serverį darbo krūviams
AWS klijų apžvalga | „Amazon“ žiniatinklio paslaugos

 

 

Alexas McFarlandas yra Brazilijoje gyvenantis rašytojas, pasakojantis apie naujausius dirbtinio intelekto pokyčius. Jis dirbo su geriausiomis AI įmonėmis ir leidiniais visame pasaulyje.