stubs 10 labākie ETL rīki (2023. gada novembris) — Unite.AI
Savienoties ar mums

Best Of

10 labākie ETL rīki (2023. gada novembris)

Atjaunināts on

Ir ļoti svarīgi, lai uz datiem balstītai organizācijai būtu centralizēts avots visai savai informācijai, pretējā gadījumā ir grūti izdarīt apzinātas prognozes. Daudzi uzņēmumi vēršas pie ETL, lai nodrošinātu kontekstu saviem datiem. 

ETL, kas apzīmē “izvilkt, pārveidot, ielādēt”, ir standarta modelis, ko uzņēmumi var izmantot, lai integrētu datus no vairākiem avotiem vienā centralizētā datu krātuvē. Runājot par ETL rīkiem, tie ir programmatūra, kas īpaši izstrādāta, lai atbalstītu ETL procesus, piemēram, datu ieguvi no dažādiem avotiem, datu attīrīšanu un tīrīšanu, lai panāktu augstāku kvalitāti, un to visu konsolidāciju datu noliktavās. Varat izmantot ETL rīkus, lai vienkāršotu datu pārvaldības stratēģijas un uzlabotu datu kvalitāti, izmantojot standartizētu pieeju. 

ETL rīkiem ir daudz priekšrocību, piemēram: 

  • Augstāka kvalitāte: ETL rīki uzlabo datu kvalitāti, pārveidojot datus no dažādām datu bāzēm, lietojumprogrammām un sistēmām, lai tie atbilstu noteiktām iekšējām un ārējām atbilstības prasībām. Tie arī nodrošina kontekstu attiecīgajiem datiem, kas padara tos labākus lēmumu pieņemšanas procesos. 
  • Labāka konsekvence: Izmantojot ETL rīkus, varat vienkāršot analīzi, pārveidojot datus, lai tie atbilstu universālajiem standartiem. Aprēķini un prognozes kļūst precīzāki, kad visi dati tiek apkopoti un padarīti meklējami. 
  • Ātrāk: Noņemot vajadzību vaicāt vairākos datu avotos, var palielināt lēmumu pieņemšanas ātrumu. 

Tirgū ir daudz lielisku ETL rīku, tāpēc apskatīsim dažus no labākajiem: 

1. Integrate.io 

Integrate.io tiek plaši uzskatīts par vienu no labākajiem ETL rīkiem tirgū. Tā ir uz mākoņiem balstīta ETL datu integrācijas platforma, kas ļauj ērti apvienot vairākus datu avotus. Platformai ir vienkāršs, intuitīvs interfeiss, kas ļauj izveidot datu cauruļvadus starp daudziem avotiem un galamērķiem. 

Platforma ir arī ļoti mērogojama ar jebkuru datu apjomu vai lietošanas gadījumu, un tā ļauj nemanāmi apkopot datus noliktavās, datu bāzēs, operētājsistēmās un datu krātuvēs. 

Ir vairāk nekā 100 populāru datu veikalu un SaaS lietojumprogrammu pakotņu ar Integrate.io, tostarp MongoDB, MySQL, Amazon Redshift, Google Cloud Platform un Facebook. 

Platforma ir ne tikai ļoti mērogojama un droša, bet arī piedāvā dažādas funkcijas. Viena no šādām funkcijām ir lauka līmeņa šifrēšana, kas ļauj šifrēt un atšifrēt datu laukus, izmantojot to šifrēšanas atslēgu. 

Šeit ir dažas no galvenajām Integrate.io priekšrocībām: 

  • Ļoti mērogojams un drošs
  • Uz mākoņiem balstīta ETL platforma
  • Ērti apvienojiet vairākus datu avotus
  • Vienkāršs, intuitīvs interfeiss
Integrate.io pārskats

2. Talents

Vēl viens lielisks ETL rīks ir Talend Data Integration, kas ir atvērtā koda ETL datu integrācijas risinājums, kas ir saderīgs gan ar lokālajiem, gan mākonī esošajiem datu avotiem. Platforma ietver simtiem iepriekš iebūvētu integrāciju. 

Papildus atvērtā koda versijai Talend piedāvā arī apmaksātu datu pārvaldības platformu, kas ietver papildu rīkus un funkcijas produktivitātei, projektēšanai, pārvaldībai, uzraudzībai un datu pārvaldībai. 

Gartnera Maģiskais kvadrants datu integrācijas rīkiem pārskatā Talend tika norādīts kā “līderis”. 

Šeit ir dažas no galvenajām Talend priekšrocībām: 

  • Atvērtā pirmkoda un maksas versijas
  • Rīki dizainam, produktivitātei, datu pārvaldībai un citiem
  • Savietojams ar datu avotiem lokāli un mākonī
  • Universāls datu integrācijas rīks
Datu uzticība ir svarīga Talend un mūsu klientiem

 

3. IBM DataStage

IBM DataStage ir lielisks datu integrācijas rīks, kas ir vērsts uz klienta-servera dizainu. Tas iegūst, pārveido un ielādē datus no avota uz mērķi. Šie avoti var ietvert failus, arhīvus, biznesa lietotnes un daudz ko citu. 

Uzņēmumi izmanto DataStage, lai palīdzētu veikt biznesa analīzi, nodrošinot kvalitatīvus datus. Tas darbojas kā saikne starp daudzām dažādām sistēmām un var apstrādāt datu ieguvi, tulkošanu un ielādi, tāpēc daudzi cepšanas nozarē to dod priekšroku. 

DataStage var atsvaidzināt un sinhronizēt tik daudz, cik nepieciešams, un tas ir uzticams un elastīgs. Tas piedāvā vienkāršu integrāciju un vienu interfeisu, lai integrētu neviendabīgus avotus. Šis rīks arī optimizē aparatūras izmantošanu, atbalsta vākšanu un integrāciju, kā arī piedāvā jaudīgu un efektīvu veidu, kā izveidot, izvietot, atjaunināt un pārvaldīt datu integrāciju. 

Šeit ir dažas no galvenajām IBM DataStage priekšrocībām:

  • Klienta-servera dizains
  • Izvelk, pārveido un ielādē datus no avota uz mērķi
  • Uzlabo biznesa analīzi
  • Saista kopā daudzas dažādas sistēmas

4. Oracle datu integrators

Visaptverošs datu integrācijas risinājums Oracle Data Integrator (ODI) ir daļa no Oracle datu pārvaldības ekosistēmas. Tā ir lieliska izvēle tiem, kas jau izmanto citas Oracle lietojumprogrammas, piemēram, Hyperion Financial Management vai Oracle E-Business Suite (EBS). 

Oracle Data Integrator piedāvā gan lokālās, gan mākoņa versijas. Viens no unikālākajiem ODI aspektiem ir tas, ka tas atbalsta ETL darba slodzi, kas var izrādīties noderīga daudziem lietotājiem. Tas ir tīrāks rīks nekā daži citi sarakstā iekļautie rīki. 

ODI atbalsta plašu datu integrācijas pieprasījumu spektru, piemēram, liela apjoma pakešu ielādi un uz pakalpojumiem orientētas arhitektūras datu pakalpojumus. Rīks atbalsta arī paralēlu uzdevumu izpildi, kas palīdz panākt ātrāku datu apstrādi. 

Šeit ir dažas no galvenajām Oracle Data Integrator priekšrocībām: 

  • Daļa no Oracle datu pārvaldības ekosistēmas
  • Uz vietas un mākonī
  • Atbalsta ETL darba slodzes
  • Paralēlā uzdevuma izpilde

 

5. Fivetran

Lai padarītu datu pārvaldības procesu ērtāku, Fivetran piedāvā daudzveidīgu rīku platformu. Programmatūra palīdz pārvaldīt API atjauninājumus un var iegūt jaunākos datus no jūsu datu bāzes tikai dažu minūšu laikā. 

Tas ir uz mākoņiem balstīts ETL risinājums, kas atbalsta datu integrāciju ar tādām datu noliktavām kā Redshift, BigQuery, Azure un Snowflake. Viens no Fivetran populārākajiem pārdošanas punktiem ir tā datu avotu klāsts ar gandrīz 90 iespējamiem SaaS avotiem un iespēju pievienot pielāgotas integrācijas. 

Šeit ir dažas no galvenajām Fivetran priekšrocībām: 

  • Ērta datu pārvaldība
  • Daudzveidīga instrumentu platforma
  • Pārvaldiet API atjauninājumus
  • Uz mākoņiem balstīts risinājums

 

6. Valdziņš

Atvērtā koda ELT (izvilkšana, ielāde, pārveidošana) datu integrācijas platforma Stitch ir vēl viena lieliska izvēle. Līdzīgi kā Talend, Stitch piedāvā maksas pakalpojumu līmeņus sarežģītākiem lietošanas gadījumiem un lielākam datu avotu skaitam. Stitch faktiski iegādājās Talend 2018. gadā.

Platforma piedāvā pašapkalpošanās ELT un automatizētus cauruļvadus, kas to izceļ. Tā tika izstrādāta, lai iegūtu datus no vairāk nekā 130 platformām, pakalpojumiem un lietojumprogrammām. 

Šis rīks centralizē visu informāciju datu noliktavā, un, tā kā tas ir atvērtā koda avots, izstrādes komandas var paplašināt rīku, lai atbalstītu papildu avotus un līdzekļus. 

Šeit ir dažas no galvenajām Stitch priekšrocībām:

  • Atvērtā koda ELT platforma
  • Maksas pakalpojumu līmeņi
  • Pašapkalpošanās ELT un automatizētie cauruļvadi
  • Avota dati no 130+ platformām, pakalpojumiem un lietojumprogrammām

7. Informācijas enerģijas centrs

Metadatu vadīts, Informatica PowerCenter mērķis ir uzlabot sadarbību starp biznesa un IT komandām, vienlaikus racionalizējot datu cauruļvadus. Šis rīks var parsēt uzlabotos datu formātus, piemēram, JSON, XML un PDF. Tas var arī automātiski apstiprināt pārveidotos datus, lai ieviestu noteiktus standartus. 

Ar funkcijām bagātā uzņēmuma datu integrācijas platforma ir vēl viens rīks informācijas pārvaldības komplektā no Informatica. PowerCenter ir uzņēmumu klases, datu bāzēm neitrāls risinājums, kas nodrošina augstu veiktspēju un savietojamību ar dažādiem datu avotiem. 

PowerCenter piedāvā arī iepriekš iebūvētu transformāciju, augstu pieejamību un optimizētu veiktspēju. 

Šeit ir dažas no galvenajām Informatica PowerCenter priekšrocībām:

  • Uzlabo sadarbību starp biznesa un IT komandām
  • Racionalizē datu cauruļvadus
  • Parsē papildu datu formātus
  • Augsta veiktspēja un savietojamība 

8. SAS datu pārvaldība

SAS Data Management ir datu integrācijas platforma, kas izstrādāta, lai savienotu datus no dažādiem avotiem, piemēram, mākoņa, mantotajām sistēmām un datu ezeriem. Apvienojot šīs integrācijas, varat izveidot visaptverošu skatījumu uz biznesa procesiem un optimizēt darbplūsmas. 

Platforma ir ļoti elastīga un var darboties dažādās skaitļošanas vidēs un datu bāzēs. To var arī integrēt ar trešās puses datu modelēšanas rīkiem, kas palīdz radīt izcilas vizualizācijas. 

Šeit ir dažas no galvenajām SAS datu pārvaldības priekšrocībām: 

  • Savieno datus no dažādiem avotiem
  • Veido holistisku skatījumu uz biznesa procesiem
  • Optimizējiet darbplūsmas
  • Darbojas dažādās skaitļošanas vidēs
Datu pārvaldība SAS platformai

 

9. Pentaho

Datu integrācijai un analīzei tiek izmantota atvērtā pirmkoda platforma, ko piedāvā Hitachi Vantara, Pentaho. Varat izvēlēties Pentaho bezmaksas kopienas izdevumu vai iegādāties uzņēmuma izdevuma komerciālo licenci. 

Pentaho piedāvā lietotājam draudzīgu saskarni, ko pat iesācēji var izmantot, lai izveidotu spēcīgus datu cauruļvadus. Platforma pārvalda datu integrācijas procesus, piemēram, datu tveršanu, tīrīšanu un glabāšanu standartizētā formātā. 

Rīks kopīgo informāciju ar galalietotājiem analīzei un atbalsta piekļuvi datiem IoT tehnoloģijām, lai palīdzētu mašīna mācīšanās

Šeit ir dažas no galvenajām Pentaho priekšrocībām: 

  • Atvērtā pirmkoda platforma
  • Bezmaksas kopienas izdevums vai uzņēmuma izdevums
  • Lietotājam draudzīgs interfeiss iesācējiem
  • Atbalsta piekļuvi datiem IoT tehnoloģijām
Mākslīgais intelekts un mašīnmācīšanās vienkāršota ar Pentaho

 

10. AWS līme

Mūsu labāko ETL rīku sarakstu noslēdz AWS Glue, pilnībā pārvaldīts ETL pakalpojums, ko piedāvā Amazon Web Services. Rīks tika īpaši izstrādāts lielo datu un analītikas darba slodzei. 

AWS Glue ir pilnīgs ETL piedāvājums, kas paredzēts, lai padarītu ETL darba slodzi vieglāku un integrējamāku ar lielāku AWS ekosistēmu. Viens no unikālākajiem rīka aspektiem ir tas, ka tas ir bez servera, kas nozīmē, ka Amazon automātiski nodrošina serveri un izslēdz to pēc darba slodzes pabeigšanas.

Pakalpojums piedāvā arī dažādas funkcijas, piemēram, darba plānošanu un AWS Glue skriptu testēšanu. 

Šeit ir dažas no galvenajām AWS līmes priekšrocībām: 

  • Pilnībā pārvaldīts ETL pakalpojums
  • Paredzēts lielu datu un analītikas darba slodzei
  • Atvieglo ETL darba slodzi
  • Automātiski nodrošina un izslēdz serveri darba slodzei
AWS līmes pārskats | Amazon tīmekļa pakalpojumi

 

 

Alekss Makfārlends ir Brazīlijā dzīvojošs rakstnieks, kurš stāsta par jaunākajiem sasniegumiem mākslīgā intelekta jomā. Viņš ir strādājis ar labākajiem AI uzņēmumiem un publikācijām visā pasaulē.