στέλεχος 6 "Καλύτερα" μαθήματα & πιστοποιήσεις Chatbot (Νοέμβριος 2023)
Συνδεθείτε μαζί μας

Πιστοποιήσεις

6 «Καλύτερα» μαθήματα και πιστοποιήσεις Chatbot (Νοέμβριος 2023)

Ενημερώθηκε on

Τα chatbots αποτελούν θεμελιώδες μέρος των σημερινών τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης (AI). Εάν έχετε κάποια σύνδεση με τη σύγχρονη τεχνολογία, έχετε συναντήσει κάποια στιγμή chatbots. Χρησιμοποιούνται για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών σε όλους τους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών, του λιανικού εμπορίου και του ηλεκτρονικού εμπορίου, των ταξιδιών και της φιλοξενίας, της υγειονομικής περίθαλψης, των μέσων ενημέρωσης, της εκπαίδευσης και άλλων. 

Οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, όπως η Amazon και η Apple, ρίχνουν εκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη chatbot που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη με τεχνολογίες όπως το Siri και η Alexa. Ενώ αυτά τα chatbot τροφοδοτούνται με φωνή, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι. 

Τι είναι όμως ακριβώς ένα chatbot; 

Το chatbot είναι ένα πρόγραμμα υπολογιστή που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για να απαντά στις ερωτήσεις των πελατών. Αυτό το επιτυγχάνει διαθέτοντας τεράστιες βάσεις δεδομένων προβλημάτων και λύσεων, τις οποίες χρησιμοποιούν για να βελτιώνουν συνεχώς τη μάθησή τους. 

Οποιαδήποτε επιχείρηση θέλει να εξασφαλίσει μια θέση στο μέλλον που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να εξετάσει τα chatbots. Επιτρέπουν στις εταιρείες να παρέχουν 24/7, εξατομικευμένη εξυπηρέτηση πελατών, ενώ ταυτόχρονα είναι επεκτάσιμες. Σκεφτείτε πόσο διαφορετικό είναι αυτό σε σύγκριση με τους ανθρώπινους αντιπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών. Ένα μόνο chatbot μπορεί να εκτελέσει την εργασία πολλών μεμονωμένων ανθρώπων, εξοικονομώντας χρόνο τόσο για την εταιρεία όσο και για τον πελάτη. 

Ενώ υπάρχουν πολλά chatbots στην αγορά, είναι επίσης εξαιρετικά πολύτιμο να δημιουργήσετε το δικό σας. Αναπτύσσοντας το δικό σας chatbot, μπορείτε να το συντονίσετε στις ανάγκες της εταιρείας σας, δημιουργώντας ισχυρότερες και πιο εξατομικευμένες αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες σας. 

Χάρη στην έκρηξη της διαδικτυακής εκπαίδευσης και της προσβασιμότητας της, υπάρχουν πολλά διαθέσιμα μαθήματα chatbot που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε το δικό σας chatbot. 

Εδώ είναι τα 7 καλύτερα μαθήματα chatbot: 

1. Ινστιτούτο σχεδίασης συνομιλιών (Πρόσβαση σε όλα τα μαθήματα)

Στην κορυφή της λίστας μας βρίσκεται το Conversation Design Institute, το οποίο προσφέρει μια εντυπωσιακή γκάμα διαδικτυακών μαθημάτων σχεδιασμού συνομιλιών με στόχο να σας διδάξει πώς να αναπτύσσετε φυσικό διάλογο για chatbot και φωνητικούς βοηθούς. Το All-Course Access παρέχει πλήρη πρόσβαση σε όλο το υλικό μαθημάτων CDI. 

Αυτό το μάθημα chatbot είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν θέλετε να έχετε μια βιβλιοθήκη πόρων στην οποία μπορείτε να αναφέρετε κατά τη δημιουργία των δικών σας chatbot ή βοηθών φωνής. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε εικονικά όντα και άλλους τύπους βοηθών AI. Ταυτόχρονα, είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε να γίνετε ολοκληρωμένοι σε διάφορα σύνολα δεξιοτήτων στον τομέα της συνομιλίας AI. Αυτό βοηθά επίσης τα άτομα να αποφασίσουν ποιος ρόλος είναι καλύτερος για αυτούς εντός του τομέα. 

Με την πρόσβαση όλων των μαθημάτων, αποκτάτε πρόσβαση σε όλα τα μαθήματα πιστοποίησης CDI και το εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 130 διαλέξεις βίντεο. Αυτές οι διαλέξεις ενημερώνονται συνεχώς με νέες που προστίθενται τακτικά. Θα λάβετε επίσης πρακτικές συμβουλές, κουίζ, πρότυπα με δυνατότητα λήψης, πρόσβαση σε αποκλειστικά ζωντανά μαθήματα CDI με ειδικούς του κλάδου, εισδοχή με έκπτωση σε εκδηλώσεις CDI, πρόσβαση στο δίκτυο αποφοίτων CDI και πολλά άλλα. 

Εδώ είναι μερικά από τα κύρια σημεία αυτού του μαθήματος: 

  • Μεγάλη γκάμα μαθημάτων
  • Πλήρης πρόσβαση στο υλικό μαθημάτων CDI
  • Βιβλιοθήκη πόρων που μπορεί να γίνει αναφορά κατά την ανάπτυξη chatbot
  • 130+ βιντεοδιαλέξεις
  • Πρακτικές συμβουλές

Η πρόσβαση όλων των μαθημάτων του Conversation Design Institute είναι η καλύτερη επιλογή για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την ανάπτυξη chatbots. 

Μπορείτε επίσης να λάβετε έκπτωση 25% χρησιμοποιώντας τον εκπτωτικό μας κωδικό: Unite.AI 

2. Πώς να δημιουργήσετε ένα Chatbot χωρίς κωδικοποίηση

Ένα άλλο από τα κορυφαία μαθήματα chatbot είναι "Πώς να δημιουργήσετε ένα Chatbot χωρίς κωδικοποίηση". Αυτό το μάθημα που προσφέρεται από την Coursera έχει σκοπό να σας διδάξει πώς να αναπτύσσετε chatbots χωρίς να γράφετε κώδικα. 

Μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος, θα ξέρετε πώς να σχεδιάζετε, να εφαρμόζετε, να δοκιμάζετε και να αναπτύσσετε chatbots. Θα μάθετε επίσης πώς να χρησιμοποιείτε το Watson Assistant για να δημιουργείτε οπτικά chatbots, καθώς και πώς να τα αναπτύσσετε στον ιστότοπό σας με σύνδεση στο WordPress. Ένα άλλο σπουδαίο μέρος του μαθήματος; Εάν δεν έχετε ιστότοπο, θα σας παρέχει. 

Αυτό το μάθημα δημιουργήθηκε από τον Antonio Cangiano, προγραμματιστή λογισμικού στο IBM Developer Skills Network. 

Εδώ είναι μερικά από τα κύρια σημεία του μαθήματος: 

  • Δεν απαιτείται κωδικοποίηση
  • Μάθετε για τις οντότητες και τα χαρακτηριστικά τους
  • Δημιουργήστε φιλικά προς τον χρήστη chatbot
  • Δεν απαιτείται εμπειρία ή εξειδίκευση

3. Δημιουργήστε το πρώτο σας Chatbot με Rasa και Python

Μια άλλη κορυφαία επιλογή για αρχάριους είναι το "Create Your First Chatbot with Rasa and Python". Αυτό το 2ωρο μάθημα που βασίζεται σε έργα σάς διδάσκει πώς να δημιουργείτε chatbots με Rasa και Python. Το πρώτο είναι ένα πλαίσιο για τη δημιουργία chatbots βιομηχανικής ποιότητας που υποστηρίζονται από AI. Χρησιμοποιείται από πολλούς προγραμματιστές για τη δημιουργία chatbot και βοηθών συμφραζομένων. 

Το μάθημα καλύπτει τις πιο θεμελιώδεις βασικές πτυχές του πλαισίου Rasa και της ανάπτυξης chatbot, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να δημιουργήσετε απλά chatbot με τεχνητή νοημοσύνη. Το μάθημα απευθύνεται ειδικά σε προγραμματιστές που θέλουν να ξεκινήσουν την ανάπτυξη chatbot, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε κανένα μάθηση μηχανής και εμπειρία ανάπτυξης chatbot. Με αυτό, συνιστάται να είστε εξοικειωμένοι με την Python. 

Εδώ είναι μερικά από τα κυριότερα σημεία αυτού του μαθήματος: 

  • Επίπεδο αρχάριου
  • Μάθημα διάρκειας 2 ωρών βάσει έργου
  • Οι μαθημένες δεξιότητες περιλαμβάνουν βοηθούς συμφραζομένων, Python, ανάπτυξη chatbot και Rasa
  • Δημιουργήστε απλά chatbots AI

4. Χρησιμοποιήστε το SharePoint & το Power Virtual Agent για να δημιουργήσετε Smart Chatbot 

Εάν βρίσκεστε στο ενδιάμεσο επίπεδο στην ανάπτυξη chatbot, μια καλή επιλογή είναι "Χρησιμοποιήστε το SharePoint & Power Virtual Agent για τη δημιουργία Smart Chatbot". Διαρκεί 1.25 ώρες, αυτό το καθοδηγούμενο έργο σάς διδάσκει πώς να δημιουργήσετε μια τοποθεσία και λίστα SharePoint, να δημιουργήσετε μια ροή Power Automate και να δημιουργήσετε ένα Power Virtual Agent chatbot. 

Ξεκινάτε δημιουργώντας την τοποθεσία και τη λίστα του SharePoint πριν προσθέσετε δεδομένα σε αυτήν για να δημιουργήσετε ένα chatbot Power Virtual Agent. Αυτό το chabot μπορεί στη συνέχεια να αυτοματοποιήσει τη ροή πληροφοριών από την εταιρεία σας στους υπαλλήλους. Αυτό επιτρέπει στους υπαλλήλους σας να έχουν εύκολες συνομιλίες με το chatbot και όχι με άλλους υπαλλήλους. 

Το έργο βασίζεται σε υπηρεσίες του Office 360, επομένως είναι σημαντικό να έχετε πρόσβαση σε έναν λογαριασμό Microsoft και μια συνδρομή στο πρόγραμμα προγραμματιστών Microsoft 365. 

Εδώ είναι μερικά από τα κυριότερα σημεία αυτού του μαθήματος: 

  • Ιστότοπος και λίστα του SharePoint
  • Power Αυτοματοποιήστε τη ροή
  • Power Virtual Agent chatbot
  • Υπηρεσίες Microsoft Office 365

5. Δημιουργήστε ένα Lead Generation Messenger Chatbot χρησιμοποιώντας το Chatfuel

Ακόμα ένα μάθημα φιλικό για αρχάριους, Το "Create a Lead Generation Messenger Chatbot using Chatfuel" είναι ένα δωρεάν καθοδηγούμενο έργο διάρκειας 1.5 ώρας. Σας διδάσκει πώς να δημιουργείτε ένα chatbot Messenger που μπορεί να δέχεται κρατήσεις από πελάτες, να λαμβάνει αξιώσεις εισιτηρίων για εκδηλώσεις και να λαμβάνει μηνύματα πελατών. 

Με αυτό το μάθημα θα μάθετε επίσης πώς να αυτοματοποιείτε το chatbot μέσω της αυτοματοποίησης email και της ενσωμάτωσης των Φύλλων Google. Μετά το τέλος του μαθήματος, θα έχετε αναπτύξει ένα πλήρως λειτουργικό chatbot που μπορεί να αναπτυχθεί στη σελίδα σας στο Facebook για να αλληλεπιδρά με πελάτες μέσω του Messenger σε πραγματικό χρόνο. 

Εδώ είναι μερικά από τα κυριότερα σημεία αυτού του μαθήματος: 

  • Δεν χρειάζονται γνώσεις προγραμματισμού
  • Διαδραστική διεπαφή δημιουργίας ροής από το Chatfuel
  • Πρακτική εμπειρία
  • Δημιουργήστε chatbot για την παραγωγή πελατών

6. Δημιουργήστε απίστευτα Chatbots

Το τελευταίο μάθημα chatbot στη λίστα μας είναι το "Build Incredible Chatbots", το οποίο είναι ένα ολοκληρωμένο μάθημα που απευθύνεται σε προγραμματιστές chatbot. Το μάθημα θα σας διδάξει πώς να δημιουργείτε και να αναπτύσσετε chatbots για πολλαπλές πλατφόρμες όπως το WhatsApp, το Facebook Messenger, το Slack και το Skype μέσω της χρήσης του Wit και του DialogFlow. 

Μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος, θα κατέχετε όλες τις γνώσεις, τις έννοιες και τις τεχνικές που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη ενός πλήρως λειτουργικού chatbot για επιχειρήσεις. Ξεκινάτε με πλατφόρμες chatbot που δεν απαιτούν κώδικα πριν προχωρήσετε σε ένα chatbot με ένταση κώδικα που είναι χρήσιμο για εξειδικευμένα σενάρια. 

Εδώ είναι μερικά από τα κυριότερα σημεία αυτού του μαθήματος: 

  • Εξαιρετικά ολοκληρωμένο μάθημα
  • Δημιουργήστε chatbots για πολλές πλατφόρμες
  • Ξεκινήστε χωρίς κωδικό προτού προχωρήσετε σε εντατικό κώδικα
  • Chatbots για εξειδικευμένα σενάρια 

Ο Alex McFarland είναι ένας συγγραφέας με έδρα τη Βραζιλία που καλύπτει τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίες εταιρείες και εκδόσεις AI σε όλο τον κόσμο.