στέλεχος 10 "Best" AI Marketing Tools (November 2023)
Συνδεθείτε μαζί μας

Best Of

10 «Καλύτερα» εργαλεία μάρκετινγκ AI (Νοέμβριος 2023)

Ενημερώθηκε on

Τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (AI) φέρνουν επανάσταση σχεδόν σε κάθε τομέα, συμπεριλαμβανομένου του μάρκετινγκ. Πολλές εταιρείες όλων των μεγεθών βασίζονται σε εργαλεία μάρκετινγκ AI για να προωθήσουν τα εμπορικά σήματα και τις επιχειρήσεις τους. Θα πρέπει να αποτελούν μέρος οποιουδήποτε επιχειρηματικού σχεδίου, είτε είστε άτομο είτε οργανισμός, και έχουν τη δυνατότητα να ανεβάσουν τη στρατηγική μάρκετινγκ σας στο επόμενο επίπεδο. 

Τα εργαλεία μάρκετινγκ τεχνητής νοημοσύνης είναι λογισμικό ή πλατφόρμες που βοηθούν στη δημιουργία αυτοματοποιημένων αποφάσεων που βασίζονται σε δεδομένα που συλλέγονται και αναλύονται και έχουν κάνει πολύ πιο εύκολη την πρόβλεψη της συμπεριφοράς των αγοραστών. Τις περισσότερες φορές δεν απαιτείται ανθρώπινη παρέμβαση. 

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να επεξεργαστεί τεράστιες ποσότητες πληροφοριών που προέρχονται από διάφορες πηγές, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Όλοι γνωρίζουν ότι τα δεδομένα είναι το κλειδί για το μάρκετινγκ και η τεχνητή νοημοσύνη το κάνει ένα βήμα παραπέρα, ενώ εξοικονομεί επίσης έναν τόνο χρημάτων και χρόνου. Οι οργανισμοί δεν χρειάζεται πλέον να βασίζονται σε προσωπικό για αυτές τις εργασίες, κάτι που τους επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν σε άλλους κρίσιμους τομείς της επιχείρησης.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα των εργαλείων μάρκετινγκ τεχνητής νοημοσύνης είναι ότι επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να εξατομικεύουν τις στρατηγικές πωλήσεων και μάρκετινγκ. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω προγνωστικών αναλυτικών στοιχείων, τα οποία παρέχουν βαθιές γνώσεις σχετικά με τις αγοραστικές συνήθειες. Γνωρίζετε πώς εταιρείες όπως η Google και το Netflix ασχολούνται με τις συστάσεις; Αυτό είναι το έργο των εργαλείων μάρκετινγκ AI. 

Υπάρχουν πολλές εντυπωσιακές επιλογές στην αγορά, οπότε ας ρίξουμε μια ματιά στα 10 καλύτερα εργαλεία μάρκετινγκ AI: 

1. Ίασπις

Πολλοί αναγνωρίζουν τον Jasper ως τον καλύτερο γενικό βοηθό γραφής τεχνητής νοημοσύνης, που ηγείται της αγοράς με τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και την ποιότητά του. Του παρέχετε πρώτα λέξεις-κλειδιά, τις οποίες αναλύει ο Jasper πριν δημιουργήσει φράσεις, παραγράφους ή έγγραφα με βάση το θέμα και τον τόνο της φωνής. Είναι σε θέση να παράγει ένα άρθρο 1,500 λέξεων σε λιγότερο από 15 λεπτά.

Η πλατφόρμα διαθέτει περισσότερα από 50 πρότυπα δημιουργίας περιεχομένου τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων αναρτήσεων ιστολογίου, email, αντιγράφων μάρκετινγκ, δημιουργίας διαφημίσεων Facebook, δημιουργίας διαφημίσεων Google, τίτλου και περιγραφής μεταδεδομένων, δελτίο τύπου και πολλά άλλα.

Ακολουθεί μια ματιά σε μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Jasper:

  • Περισσότερες από 11,000 δωρεάν γραμματοσειρές και 2,500 κατηγορίες στυλ γραφής
  • Υποστηρίζει 25+ γλώσσες
  • Διαισθητική διεπαφή
  • Βοηθός γραφής μεγάλης μορφής (1,000+ λέξεις)
  • Προσδιορίστε βασικά στοιχεία στο κείμενο (αντωνυμίες, ρήματα, ονόματα κ.λπ.)

Διαβάστε μας Jasper Review ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Ίασπις.

2. MarketMuse

Το MarketMuse είναι εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα αποτελεσματικό εργαλείο μάρκετινγκ τεχνητής νοημοσύνης, ειδικά επειδή αναπτύσσει τεχνολογία AI σε όλες τις υπηρεσίες του. Σχεδιάστηκε ειδικά για επιχειρήσεις που θέλουν να βελτιστοποιήσουν περιεχόμενο μεγάλης μορφής, όπως σελίδες προορισμού, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, άρθρα ή αντίγραφα πωλήσεων. 

Το εργαλείο λειτουργεί πραγματοποιώντας βαθιά έρευνα τεχνητής νοημοσύνης για ένα θέμα πριν δημιουργήσει ένα πρώτο προσχέδιο με βάση το επιλεγμένο θέμα, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να βελτιωθεί από τους χρήστες. Το MarketMuse προσφέρει επίσης KPI και μια σύντομη περιγραφή περιεχομένου, καθώς και ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας. 

Εδώ είναι μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά του MarketMuse: 

  • AI σε όλες τις υπηρεσίες της
  • Διεξάγει έρευνα σε βάθος AI
  • Δημιουργεί ένα πρώτο προσχέδιο που μπορεί στη συνέχεια να τροποποιηθεί
  • Ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας και σύνοψη περιεχομένου
Τι είναι το MarketMuse;

3. Αντίγραφο διαφήμισης

Το Ad Copy σχεδιάστηκε με γνώμονα τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ που αναζητούν αυξανόμενα ποσοστά μετατροπών για το αντίγραφο μάρκετινγκ τους και σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δημιουργήσουν διαφημίσεις που μετατρέπουν σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα. Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν αμέτρητες παραλλαγές αποτελεσματικών αντιγράφων διαφήμισης.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

  • Μια τεχνητή νοημοσύνη σχεδιασμένη για μάρκετινγκ άμεσης απόκρισης και ώθηση μετατροπών
  • Αυτόματη συμπλήρωση υψηλής ταχύτητας για να δημιουργήσετε και να επικολλήσετε το αντίγραφό σας στον Διαχειριστή διαφημίσεων
  • Βήμα προς βήμα προτροπές δημιουργίας για να δημιουργήσετε την πιο ακριβή έξοδο για τις καμπάνιες σας
  • Συνδυάστε τη δημιουργικότητα της διαφήμισης, τη δομή αντιγραφής, τον τόνο και πολλά άλλα για να δημιουργήσετε τις τέλειες διαφημίσεις

4. Οποιαδήποτε λέξη

Το Anyword είναι ένα εργαλείο κειμενογράφου που βασίζεται σε δεδομένα και έχει σχεδιαστεί για επαγγελματίες του μάρκετινγκ. Επιτρέπει τη δημιουργία αποτελεσματικών αντιγράφων για διαφημίσεις, email, σελίδες προορισμού και περιεχόμενο για διαφορετικές πλατφόρμες.

Όταν πρόκειται για τη δημιουργία διαφημίσεων, είναι εύκολο να το κάνετε για διαφημίσεις Facebook, Google Adwords, LinkedIn Ads και Twitter.

Φυσικά, για περιεχόμενο μεγαλύτερης μορφής, διευκολύνουν επίσης τη δημιουργία αναρτήσεων ιστολογίου, περιγραφών προϊόντων, περιγραφών YouTube και πολλά άλλα.

Η διαφορά είναι ότι το Anyword εξουσιοδοτεί τους δημιουργικούς μάρκετινγκ να προσθέτουν δεδομένα στην εργαλειοθήκη τους παρέχοντας προγνωστικές μετρήσεις και πληροφορίες για το ποιο μέρος του μηνύματος λειτουργεί και για ποιον.

5. scalnut

Το Scalenut είναι ουσιαστικά ένα εργαλείο μάρκετινγκ όλα σε ένα και έχει σχεδιαστεί για να κλιμακώνεται. Σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε γρήγορα και να αποκτήσετε ολόκληρο το σχέδιο λέξεων-κλειδιών για τη θέση σας και να δημιουργήσετε μια στρατηγική διαχείρισης περιεχομένου που θα κυριαρχεί σε αυτούς τους όρους. Το λογισμικό χωρίζεται σε 4 ενότητες:

Έρευνα – Αποκαλύψτε πληροφορίες και δημιουργήστε μια στρατηγική που λειτουργεί λαμβάνοντας όλες τις πληροφορίες και τους σημασιολογικούς βασικούς όρους που χρειάζεστε για να ξεπεράσετε τον ανταγωνισμό σας.

Δημιουργία – Γράψτε περιεχόμενο SEO που κατατάσσεται χρησιμοποιώντας τις πιο προηγμένες εκδόσεις του NLP και του NLU (Επεξεργασία φυσικής γλώσσας & Κατανόηση Φυσικής Γλώσσας). Προσφέρει βελτιστοποίηση σε πραγματικό χρόνο με βάση στατιστικά στοιχεία SERP και προσφέρει περιεχόμενο που μπορεί να προσφέρει.

Βελτιστοποίηση – Λάβετε σχόλια σε πραγματικό χρόνο για το πού βρίσκεται το περιεχόμενό σας με μια δυναμική βαθμολογία SEO. Βελτίωση εν κινήσει, όχι άλλες αναθεωρήσεις!

Αντίγραφο μάρκετινγκ – Γράψτε πειστικό αντίγραφο που φέρνει μετατροπές με 40+ πρότυπα κειμενογράφου τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

    • Περιγραφές προϊόντων
    • Αντίγραφο ιστότοπου
    • Copywriting Frameworks
    • Πνευματικά δικαιώματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Διεκδικήστε έκπτωση 20% στη μηνιαία συνδρομή. Κωδικός έκπτωσης: ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ 20 

Διαβάστε μας Scalenut Review ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα scalnut.

6. Semrust

Το Semrush είναι μια ολόκληρη σουίτα που σας δίνει τη δυνατότητα να εκτελείτε καμπάνιες μάρκετινγκ περιεχομένου, SEO, μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης, analytics, PPC και πολλά άλλα. Το χαρακτηριστικό του που ξεχωρίζει είναι ο εντοπιστής θέσης του, ο οποίος παρέχει στις επιχειρήσεις έναν τρόπο να παρακολουθούν την κατάταξή τους σε σχέση με άλλους ιστότοπους όσον αφορά τη χρήση λέξεων-κλειδιών. 

Το εργαλείο μάρκετινγκ τεχνητής νοημοσύνης προσφέρει επίσης μια εργαλειοθήκη μάρκετινγκ περιεχομένου που σας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε αναζητήσεις θεμάτων, η οποία παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις τάσεις. Στη συνέχεια, μπορείτε να δημιουργήσετε σχέδια μάρκετινγκ περιεχομένου με βάση αυτές τις πληροφορίες. 

Εδώ είναι μερικά από τα κορυφαία χαρακτηριστικά του Semrush: 

  • Παρακολούθηση θέσης που σας δείχνει την κατάταξη για στοχευμένες λέξεις-κλειδιά
  • On-σελίδα SEO
  • 7 εργαλεία που στοχεύουν στην ανάλυση ανταγωνιστών
  • Διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ περιεχομένου
Επισκόπηση SEMrush

7. Pro Rank Tracker

Μία από τις πιο δύσκολες πτυχές του SEO είναι να γνωρίζετε σε πραγματικό χρόνο πού κατατάσσεστε αυτήν τη στιγμή. Η μη αυτόματη αναζήτηση στο Google δεν είναι χρονικά αποδοτική και αφήνει τον κίνδυνο εξατομικευμένων και τοπικών αποτελεσμάτων να σας δώσουν μια εσφαλμένη εντύπωση.

Αυτό είναι το καλύτερο εργαλείο στην αγορά για να προσδιορίσετε γρήγορα την τρέχουσα κατάταξή σας με τα ισχυρά εργαλεία του.

Παρακολούθηση κατάταξης – Αποκτήστε αξιόπιστη παρακολούθηση κατάταξης από οπουδήποτε με οποιαδήποτε συσκευή.

Ανάλυση κατάταξης – Διαδικτυακές προβολές, οπτικοποιήσεις δεδομένων και γραφήματα που επιτρέπουν γρήγορη ανάλυση της προόδου κατάταξης και λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων βάσει πληροφοριών.

Αναφορά – Εάν θέλετε να στείλετε τις αναφορές σας σε πιθανούς επενδυτές, πελάτες ή εσωτερικά μέλη της ομάδας, προσφέρουν τη δυνατότητα αυτόματης δημιουργίας και αποστολής προσαρμοσμένων αναφορών λευκής ετικέτας.

8. INK

Το INK συνδυάζει τη συν-γραφή AI και έναν βοηθό SEO για να σας βοηθήσει να αναπτύξετε περιεχόμενο. Η πτυχή του Βοηθού SEO του εργαλείου σάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε περιεχόμενο που θα κατατάσσεται ψηλά στις μηχανές αναζήτησης και θα οδηγεί σε οργανική επισκεψιμότητα. Αυτό το επιτυγχάνει μέσω ενός πατενταρισμένου συστήματος AI που αναλύει περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας παράλληλα προτάσεις για τη βελτίωση των βαθμολογιών SEO. 

Το άλλο κύριο χαρακτηριστικό, το AI Co-Writing, βοηθά στη δημιουργία αντιγραφής υψηλής απόδοσης. Το AI βοηθά τους χρήστες να γράφουν, να ξαναγράφουν και να απλοποιούν προτάσεις. 

Ακολουθεί μια ματιά σε μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά του INK Editor:

  • Μετα-βελτιστοποίηση
  • Βελτιστοποίηση εικόνας μέσω συμπίεσης και αλλαγής μεγέθους
  • Διόρθωση ορθογραφίας και γραμματικής
  • Λειτουργίες AI-Writing, AI-Simplifying και AI-Expanding
  • Ενσωματώνεται στο WordPress

9. Έβδομος Αίσθηση

Το Seventh Sense είναι ένα εργαλείο μάρκετινγκ AI που βασίζεται στο προφίλ συμπεριφοράς για να προσελκύσει την προσοχή των πελατών. Απευθύνεται ειδικά σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία συχνά αποδεικνύονται δύσκολα τόσο για ιδιώτες όσο και για επιχειρήσεις. Για να έχετε μια σταθερή στρατηγική μάρκετινγκ μέσω email, πρέπει να επιλέξετε τις καλύτερες ώρες και ημέρες για να επιτύχετε υψηλές τιμές ανοικτής χρήσης, αλλά είναι αδύνατο να βρείτε την καλύτερη στιγμή για κάθε πελάτη. 

Για να το ξεπεράσει αυτό, το Seventh Sense αναλύει την τέλεια ώρα και ημέρα για καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το κάνει για κάθε επαφή. Η πλατφόρμα AI το επιτυγχάνει κατασκευάζοντας ένα μοντέλο πρόβλεψης για κάθε επαφή με βάση τη δραστηριότητά τους. 

Εδώ είναι μερικά από τα κορυφαία χαρακτηριστικά του Seventh Sense:

  • Εξατομικευμένη υπηρεσία
  • Καθορίζει την καλύτερη ώρα αποστολής email για κάθε επαφή
  • Κατασκευάζει μεμονωμένα μοντέλα πρόβλεψης
  • Προφίλ συμπεριφοράς
Seventh Sense - Βελτιστοποίηση παράδοσης email

10. Εξατομικεύστε

Το Personalize είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης εάν ψάχνετε να μάθετε ποια προϊόντα και υπηρεσίες ενδιαφέρουν περισσότερο οι επαφές σας. Βασίζεται σε έναν αλγόριθμο για τον προσδιορισμό των τριών κορυφαίων ενδιαφερόντων κάθε επαφής και τα ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο με βάση δραστηριότητα του ιστότοπου. 

Το Personalize έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα ποσοστά κλικ στο email κατά 57%, και έχει ως αποτέλεσμα 13% υψηλότερο μέσο ποσοστό ανοίγματος. Πολλά από αυτά έχουν να κάνουν με τις αποτελεσματικές εξατομικευμένες καμπάνιες της, οι οποίες προωθούν το σωστό προϊόν και υπηρεσία την κατάλληλη στιγμή. 

Ακολουθούν μερικά από τα κορυφαία χαρακτηριστικά του Personalize: 

  • Χρησιμοποιεί αλγόριθμο για την ταυτότητα του ενδιαφέροντος κάθε επαφής
  • Ενημερώθηκε σε πραγματικό χρόνο
  • Παρακολουθεί μετρήσεις όπως ο χρόνος στη σελίδα, η συχνότητα και η πρόσφατη ταχύτητα
  • Εύκολη εγκατάσταση και λειτουργία

Ο Alex McFarland είναι ένας συγγραφέας με έδρα τη Βραζιλία που καλύπτει τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίες εταιρείες και εκδόσεις AI σε όλο τον κόσμο.