στέλεχος 5 Best AI Tools for Data Analysts (November 2023) (2023) - Unite.AI
Συνδεθείτε μαζί μας

Best Of

5 καλύτερα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για αναλυτές δεδομένων (Νοέμβριος 2023)

Ενημερώθηκε on

Η ανάλυση δεδομένων είναι πλέον μια από τις βασικές λειτουργίες σε κάθε οργανισμό που βασίζεται σε δεδομένα. Επιτρέπει στις εταιρείες να μετατρέπουν τα ακατέργαστα δεδομένα σε χρήσιμες πληροφορίες που μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερες διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Το καλύτερο μέρος για την ανάλυση δεδομένων είναι ότι υπάρχουν πολλά εργαλεία στην αγορά τόσο για επαγγελματίες όσο και για όσους έχουν περιορισμένο υπόβαθρο στον τομέα. Αυτά τα εργαλεία σάς βοηθούν να οπτικοποιείτε, να αναλύετε και να παρακολουθείτε δεδομένα, ώστε να μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες που απαιτούνται για την επίτευξη των επιχειρηματικών σας στόχων. 

AI στο Analytics

Το AI είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από κάθε αποτελεσματική στρατηγική ανάλυσης δεδομένων. Είναι ένας ισχυρός, αποτελεσματικός και προσιτός τρόπος επεξεργασίας δεδομένων. 

Η τεχνητή νοημοσύνη εξετάζει τεράστιες ποσότητες δεδομένων για να βρει τάσεις και μοτίβα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξαγωγή πληροφοριών για τη βελτίωση των επιχειρηματικών διαδικασιών. Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά επίσης στον εξορθολογισμό της ανάλυσης δεδομένων διοχετεύοντας όλα τα δεδομένα σε μία λύση, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν μια πλήρη επισκόπηση των δεδομένων. Όταν το AI και τα δεδομένα συνδυάζονται για το Predictive AI, οι χρήστες μπορούν να αναπτύξουν προβλέψεις και να αναλύσουν ορισμένα σενάρια για να προσδιορίσουν τις πιθανότητες επιτυχίας. 

Τα εργαλεία ανάλυσης δεδομένων με τεχνητή νοημοσύνη είναι βασικά για κάθε οργανισμό που θέλει να πετύχει σε αυτόν τον κόσμο που βασίζεται στα δεδομένα.

Ακολουθεί μια ματιά στα 5 καλύτερα εργαλεία AI για αναλυτές δεδομένων: 

1. Ζώσα σκηνική εικών

Στην κορυφή της λίστας με τα 5 καλύτερα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για τους αναλυτές δεδομένων βρίσκεται το Tableau, το οποίο είναι μια πλατφόρμα ανάλυσης και οπτικοποίησης δεδομένων που επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με τα δεδομένα τους. Ένα από τα κορυφαία σημεία πώλησης του Tableau είναι ότι δεν απαιτεί καμία γνώση κωδικοποίησης. Με το Tableau, οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν αναφορές και να τις μοιράζονται σε πλατφόρμες υπολογιστών και φορητών υπολογιστών. 

Το εργαλείο ανάλυσης δεδομένων υποστηρίζει οπτικοποίηση και ανάλυση δεδομένων για τη δημιουργία αναφορών που μπορούν να κοινοποιηθούν σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ή να ενσωματωθούν σε μια εφαρμογή. Όλα αυτά μπορούν να πραγματοποιηθούν ενώ το Tableau εκτελείται είτε στο cloud είτε σε εσωτερική εγκατάσταση. 

Η γλώσσα ερωτημάτων στην οποία εκτελείται η πλατφόρμα Tableau ονομάζεται VizQL, η οποία μεταφράζει τα στοιχεία του πίνακα εργαλείων μεταφοράς και απόθεσης και της οπτικοποίησης σε ερωτήματα back-end. Απαιτεί επίσης μικρή ανάγκη για βελτιστοποίηση απόδοσης τελικού χρήστη. 

Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα του Tableau: 

  • Υποστηρίζει πολύπλοκους υπολογισμούς, ανάμειξη δεδομένων και ταμπλό. 
  • Δημιουργήστε γρήγορα διαδραστικές απεικονίσεις. 
  • Ευκολία εφαρμογής
  • Χειρίζεται μεγάλες ποσότητες δεδομένων. 
Τι είναι το Tableau; | Επισκόπηση πίνακα

 

2. Microsoft Power BI

Ένα άλλο κορυφαίο εργαλείο AI για ανάλυση δεδομένων είναι το Microsoft Power BI, το οποίο είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη πλατφόρμα επιχειρηματικής ευφυΐας που επιτρέπει στους χρήστες να ταξινομούν τα δεδομένα τους και να τα οπτικοποιούν για πληροφορίες. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν δεδομένα από σχεδόν οποιαδήποτε πηγή και μπορούν να αρχίσουν να δημιουργούν αναφορές και πίνακες εργαλείων αμέσως. 

Το Microsoft Power BI επιτρέπει επίσης στους χρήστες να δημιουργήσουν μάθηση μηχανής μοντέλα και να χρησιμοποιήσουν άλλες δυνατότητες που τροφοδοτούνται από AI για την ανάλυση δεδομένων. Υποστηρίζει πολλαπλές ενσωματώσεις, όπως μια εγγενή ενσωμάτωση του Excel και μια ενσωμάτωση με το Azure Machine Learning. Εάν μια επιχείρηση χρησιμοποιεί ήδη εργαλεία της microsoft, το Power BI μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα για την αναφορά δεδομένων, την οπτικοποίηση δεδομένων και την κατασκευή πινάκων εργαλείων. 

Ακολουθούν μερικά από τα πλεονεκτήματα του Microsoft Power BI: 

  • Ενσωματώνεται απρόσκοπτα με υπάρχουσες εφαρμογές.
  • Δημιουργεί εξατομικευμένους πίνακες εργαλείων. 
  • Βοηθά στη δημοσίευση ασφαλών αναφορών.
  • Χωρίς περιορισμούς μνήμης και ταχύτητας. 
Τι είναι το Power BI;

 

3. Πολυμερές

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή για τους αναλυτές δεδομένων είναι το Polymer, το οποίο είναι ένα ισχυρό εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που προσφέρει ένα ισχυρό AI για τη μετατροπή των δεδομένων σε μια βελτιωμένη, ευέλικτη και ισχυρή βάση δεδομένων. Παρόμοια με άλλα εξαιρετικά εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, μία από τις καλύτερες πτυχές του Polymer είναι ότι δεν απαιτεί καμία κωδικοποίηση. 

Το εργαλείο βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύσει δεδομένα και να βελτιώσει την κατανόησή τους από τους χρήστες. Το Polymer τα επιτυγχάνει όλα αυτά χωρίς μακρά διαδικασία ενσωμάτωσης. Το μόνο που έχει να κάνει ένας χρήστης είναι να ανεβάσει το υπολογιστικό φύλλο του στην πλατφόρμα για να το μετατρέψει αμέσως σε μια βελτιωμένη βάση δεδομένων που μπορεί στη συνέχεια να εξερευνηθεί για πληροφορίες. 

Το Polymer υπερηφανεύεται ότι είναι το μόνο εργαλείο που κάνει τα υπολογιστικά φύλλα ενός χρήστη «αναζητούμενα, έξυπνα και διαδραστικά άμεσα». Το εργαλείο χρησιμοποιείται από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών, συμπεριλαμβανομένων αναλυτών δεδομένων, εμπόρων ψηφιακού μάρκετινγκ, δημιουργών περιεχομένου και άλλων. 

Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα του Polymer: 

  • Ισχυρό εργαλείο AI που μετατρέπει δεδομένα σε βάση δεδομένων. 
  • Δεν απαιτεί καμία κωδικοποίηση.
  • Αναλύει δεδομένα και βελτιώνει την κατανόηση των χρηστών. 
  • Κάνει τα υπολογιστικά φύλλα με δυνατότητα αναζήτησης και διαδραστικά. 

4. Ακκιο

Κοντά στο τέλος της λίστας μας με τα 5 καλύτερα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για αναλυτές δεδομένων βρίσκεται το Akkio, το οποίο είναι ένα εργαλείο επιχειρηματικής ανάλυσης και προβλέψεων για τους χρήστες να αναλύουν τα δεδομένα τους και να προβλέψουν πιθανά αποτελέσματα. Το εργαλείο απευθύνεται σε αρχάριους και είναι ιδανικό για χρήστες που θέλουν να ξεκινήσουν με τα δεδομένα τους. 

Το εργαλείο AI επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάσουν το σύνολο δεδομένων τους και να επιλέξουν τη μεταβλητή που θέλουν να προβλέψουν, κάτι που βοηθά το Akkio να δημιουργήσει ένα νευρωνικό δίκτυο γύρω από αυτήν τη μεταβλητή. Είναι πολύ χρήσιμο για προγνωστική ανάλυση, μάρκετινγκ και πωλήσεις. Όπως πολλά από τα άλλα κορυφαία εργαλεία αυτής της λίστας, το Akkio δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία κωδικοποίησης. 

Το Akkio χρησιμοποιεί το 80 τοις εκατό των μεταφορτωμένων δεδομένων ως δεδομένα εκπαίδευσης και το άλλο 20 τοις εκατό χρησιμοποιείται ως δεδομένα επικύρωσης. Αντί να προβλέπει αποτελέσματα, το εργαλείο AI προσφέρει βαθμολογία ακρίβειας για τα μοντέλα και βγάζει ψευδώς θετικά στοιχεία. 

Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα του Akkio: 

  • Πλατφόρμα μηχανικής εκμάθησης χωρίς κώδικα.
  • Ιδανικό για αρχάριους που θέλουν να ξεκινήσουν με τα δεδομένα.
  • Δημιουργία νευρωνικού δικτύου γύρω από επιλεγμένες μεταβλητές.
  • Αξιολόγηση ακρίβειας για τα μοντέλα.
Ταξινόμηση κειμένων με μηχανική μάθηση

 

5. Μαϊμού

Κλείνοντας τη λίστα με τα 5 καλύτερα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για ανάλυση δεδομένων είναι το MonkeyLearn, το οποίο είναι μια ακόμη πλατφόρμα χωρίς κωδικοποίηση που χρησιμοποιεί λειτουργίες ανάλυσης δεδομένων AI για να βοηθήσει τους χρήστες να οπτικοποιήσουν και να αναδιατάξουν τα δεδομένα τους. 

Το MonkeyLearn περιλαμβάνει πολλαπλά εργαλεία ανάλυσης κειμένου με τεχνητή νοημοσύνη που αναλύουν και οπτικοποιούν άμεσα δεδομένα σύμφωνα με τις ανάγκες του χρήστη. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη ρύθμιση ταξινομητών κειμένου και εξαγωγέων κειμένου, που βοηθούν στην αυτόματη ταξινόμηση δεδομένων σύμφωνα με το θέμα ή την πρόθεση, καθώς και για την εξαγωγή χαρακτηριστικών προϊόντων ή δεδομένων χρήστη. 

Με την εξάρτησή του από τη μηχανική μάθηση για την αυτοματοποίηση των επιχειρηματικών ροών εργασίας και την ανάλυση κειμένου, το MonkeyLearn μπορεί να εξοικονομήσει ώρες χειροκίνητης επεξεργασίας δεδομένων. Ένα από τα χαρακτηριστικά που αρέσουν περισσότερο στους χρήστες του είναι η ικανότητα του MonkeyLearn να αντλεί δεδομένα από εισιτήρια αυτόματα καθώς εισέρχονται. Ταξινομεί δεδομένα μέσω λέξεων-κλειδιών και ανάλυσης κειμένου προηγμένης τεχνολογίας και επισημαίνει συγκεκριμένο κείμενο και το ταξινομεί για εύκολη ταξινόμηση και επεξεργασία. 

Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα του MonkeyLearn: 

  • Ταξινομεί κείμενο σε ετικέτες με απλό τρόπο.
  • Διευκολύνει τον καθαρισμό, την οργάνωση και την οπτικοποίηση των σχολίων. 
  • Δεν απαιτείται κωδικοποίηση. 
  • Εξοικονομεί ώρες αυτοματοποιώντας τις επιχειρηματικές ροές εργασίας και αναλύοντας κείμενο. 
Δωρεάν εργαλείο Word Cloud με τεχνητή νοημοσύνη – MonkeyLearn

 

 

Ο Alex McFarland είναι ένας συγγραφέας με έδρα τη Βραζιλία που καλύπτει τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίες εταιρείες και εκδόσεις AI σε όλο τον κόσμο.